Louise L. Hay: Afirmacije za samospoštovanje

Velikokrat si očitamo in se obsojamo, namesto da bi se naučili spoštovati sami sebe. Preberite, kako lahko negativno nastrojene misli obrnemo v pozitivne afirmacije in s tem zavestno vplivamo na dogodke v našem življenju.

Louise L. Hay: Afirmacije za samospoštovanje (foto: profimedia) profimedia
29. 1. 2021

Louise Hay svetuje, da si naredite spisek sprememb, ki si jih želite, in poglejte primere, kako na stvari pogledati z novega zornega kota ter tako ustvariti bolj ljubeč odnos do sebe.

Pogosto se zalotimo, da razmišljamo o sebi na tak način:

-          Moje življenje je ena sama zmeda!

-          Moram shujšati!

-          Nihče me ne mara.

-          Hočem se preseliti.

-          Sovražim svojo službo.

-          Moram se bolje organizirati.

-          Ne naredim dovolj.

-          Nisem dovolj dober/dobra.

Ste opazili, kaj imajo te trditve skupnega?

Vsebujejo besede MORAM, NE, NISEM, ki nas avtomatično priklenejo in vkalupijo v stare vzorce, nas navdajo s pritiskom in tako ustavijo možnosti za osebno rast in razvoj.

Negativne misli obrnemo tako, da na stvari, s katerimi nismo zadovoljni, pogledamo z novimi očmi, z verovanjem v to, da jih lahko spremenimo. Ste pripravljeni delati na spremembah tukaj in zdaj?

Poskusite od danes naprej razmišljati o sebi na tak način:

-          Pripravljen/a sem se odučiti vzorca, ki je ustvaril takšne in takšne pogoje.

-          Sem v procesu pozitivnih sprememb.

-          Moje telo je vitko in v njem se dobro počutim.

-          Kamorkoli grem in kjerkoli sem, izkušam ljubezen in sem ljubezen.

-          Moje stanovanje ustreza moji naravi in mi nudi vse, kar potrebujem.

-          Tukaj in zdaj kreiram pogoje za čudovito novo službo, ki me bo izpolnjevala.

-          Zdaj sem dosti bolj organiziran/a.

-          Cenim vse, kar počnem.

-          Rad/a se imam in se spoštujem.

-          Zaupam življenju, da mi ves čas prinaša tisto, kar je dobro zame.

-          Zaslužim si najboljše in to sprejemam tukaj in zdaj.

Tovrstne afirmacije vam bodo pomagale spremeniti tista področja v vašem življenju, ki kličejo po novi, drugačni izkušnji. Vse sloni na ljubezni do sebe. Če dnevno ponavljate afirmacije, boste razvili samospoštovanje, ki je pogoj za kreiranje priložnosti in sprememb. Če želite, na primer, izgubiti težo oziroma preoblikovati svoje telo, je potrebno najprej vzljubiti sebe z vsemi 'napakami' in se sprejeti. Ko ustvarite trdno zaupanje vase in se povežete s svojim notranjim jazom, lahko šele začnete graditi ali spreminjati prostor okoli sebe, kjer se počutite varni, kjer zaupate in verjamete, da si zaslužite najboljše … S takšnim pristopom se bo tudi vaša telesna teža normalizirala, saj slabih občutkov ne boste tlačili s prenajedanjem. Posledično si boste tudi obroke začeli organizirati tako, da vam bo hrana, ki je zdrava in bogata s snovmi, ki jih vaše telo potrebuje, dajala energijo, namesto da bi vas polenila ali vam vzbujala občutke krivde. Seveda se to ne zgodi čez noč. Je proces, ki zahteva predanost in angažiranost.

Z rednim ponavljanjem pozitivnih afirmacij boste lahko reorganizirali svoj um in ustvarili nove povezave - tako med možgani in telesom, kot med seboj in okoljem. Privlačili boste stvari, ki so dobre za vas, in ljudi, ki vas bodo spoštovali in ljubili, tako kot ste se poprej naučili ljubiti in sprejemati sebe.

Prirejeno po: louisehay.com

Preberite še: Vaje za krepitev ljubezni do sebe