Lunin mrk (7. 8.) in revolucionarna energija avgusta

Danes zvečer nastopi lunin mrk v znaku vodnarja. Opozarjal in pretresal nas bo, da naredimo potrebne spremembe.

Lunin mrk (7. 8.) in revolucionarna energija avgusta (foto: profimedia) profimedia
7. 8. 2017

Lunin mrk 7.8. ob 20.21 (polna luna ob 20.11)

Avgust je nedvomno eden bolj intenzivnih mesecev tega leta, ki prinaša spremembe, premike v našem umu, telesu in duši.

Najbolj pomemben datum v avgustu nas sicer čaka 21. avgusta ob 20:27, ko nastopi sončev mrk v znamenju leva.

Delni lunin mrk 7. avgusta pa je del energetskega cikla, ki se sedaj odpira.

Že od samega začetka tega leta je vsakdo izmed nas poklican, da naredi nekatere spremembe v svojem življenju, da naredi mikro in makro prenove. 

Na strani foreverconscious.com pišejo, da so avgustovski mrki tesno povezani s temami in dogodki, ki so se nam dogajali že februarja v letošnjem letu. Pomislite, kaj je bilo takrat na sporedu.

Verjetno ste že slišali, da je leto 2017 leto novih začetkov, morda ste začutili, da vas kozmos vodi, da pričnete novo poglavje v svojem življenju, ki je bolj v skladu s tem, kar si želite in z vašo resnico.

Brez dvoma se zavest planeta trenutno dviguje, čeprav je še vedno veliko kaosa, neravnovesja, korupcije v politiki, vladah... A mnogo stvari prihaja sedaj na plano. Velike korporacije in organizacije, ki so poskušale delovati z lažmi in zavajanjem, se ne bodo več morale dolgo skrivati. 

Da se zgodi resnična sprememba, morajo vse umazane in podle stvari priti na površje. Vsi se moramo soočiti s “temno” platjo, da jo lahko transformiramo v svetlobo. Slednje se zato dogaja tako na globalnem kot na indiviualnem nivoju. Zato se lahko v tem letu tudi sami spopadate s čiščenjem "nesnage" v sebi z namenom, da bi jo transformirali v svetlobo.

Lunini mrki predstavljajo opuščanje vsega, kar ne velja. Vesolje posreduje v naša življenja in nas spodbuja, da opuščamo stvari, za katere doslej nismo imeli poguma, da bi jih spustili. Lunin mrk si lahko predstavljamo kot bližnjico, ki nas vodi do željene destinacije. Če opazite, da sedaj nekaj odhaja, je najbolje, da pustite, da to resnično odide in se tega ne oklepate. Četudi morda še niste povsem pripravljeni, zaupajte in počakajte, da vidite, kaj se bo razvilo iz tega. 

Glede na to, da luninemu mrku sledi močen sončni mrk v znamenju leva, je zelo verjetno, da v vašem življenju trenutno odhaja nekaj, kar je zelo pomembno.

Če se je nekaj v vašem življenju zdelo majavo ali je bilo določeno področje v vašem življenju že nekaj časa nestabilno, lahko lunin mrk stvari postavi na svoje mesto. Zato, da bi počistili svojo pot in naredili prostor za energijo, ki prihaja. V tem času pa ima tudi vreme svojo "čistko". 

Vodnarjeva energija predstavlja spremembo in je nasprotnica udobja. Vodnar je pionir in vedno prinaša nove stvari.

Spodbuja vas, da si utirate svojo lastno pot, da pogledate vase in najdete (po)moč v sebi. Da končno resnično zaupate vase in sledite svojo inspiraciji, svojemu notranjemu klicu, namesto da zatirate sebe in poskušate ugajati ter živeti glede na pričakovanja drugih. 

V času luninega mrka zato poskušajte razmišljati izven zamejenosti. Klic avgustovskega luninega mrka je, da stopite izven zamejitev, norm in objamete, kdor v resnici ste. Premostiti bo potrebno vse meje in zidove, ki ste si jih postavili, da lahko dosežete, kar si želite. Saj veste, da so edine zamejitve tiste, ki ste si jih postavili sami.

Uporabite revolucionarno energijo avgusta, da stopite izven svoje cone udobja ter izven črednega nagona. Tlakujete svojo pot s stvarmi, ki so v vaše najvišje dobro. Dajte možnost svojemu poslanstvu in klicu vaše duše.

Ta prelomen mesec prinaša pospešeno rast in spremembo. Vzbuja željo, da naredimo velike in dolgoročne spremembe v življenju. Vodeni bomo, da pustimo preteklost v preteklosti. Avgust je zato mesec “razsvetljenja”, ko imamo možnost, da razširimo svojo zavest in duhovna razumevanja. Pred razsvetljenjem pa običajno doživimo nekaj, kar se zdi kot šok, ki ga potrebujemo, da nekaj vendarle spremenimo. Prav tako pa potrebujemo tudi svoj čas, da sprocesiramo vse nove načine bivanja.

Vsa ta intenzivna energija, ki prihaja, lahko tudi povzroči, da se počutimo izčrpane ali da je naša energija razpršena na vse konce.

 Lunin mrk pa je povzan tudi s portalom Levja vrata (8. avgust)

Vsako leto se Sonce, Zemlja in Sirius premikajo v specifičnih točkah in aktivirajo portal imenovan Levja vrata. Portal je odprt med 26. julijem in 12. avgustom, najmočnejši pa je 8. avgusta – na ta dan lahko prejmemo obilje močne energije. Da se portal aktivira, se mora Sonce poravnati z zvezdo Sirius, ki je svetlejša kot Sonce. Sirius je duhovno sonce z višjo božansko modrostjo, zato se takrat energije okrepijo, na Zemlji pa lahko prejemamo energijo obeh nebesnih teles. Moč Sonca se združi z močjo duhovnega sonca Siriusa, zato smo deležni močne svetobe in visokih energij.

Ta energija spodbuja duhovno prebujenje, prinaša nove uvide, zavedanja in dviga zavest Zemlje. Portal je v znamenju osmice, ki ponazarja neskončnost, moč in povezavo z božanskim, novo rojstvo in višje resničnosti.

Kot človeška bitja prihajamo na Zemljo, da izkusimo človeško življenje, da živimo svoj poln potencial, da raziskujemo, okušamo, potujemo, živimo, izkušamo različna čustva in barve tega planeta. A večina od nas se zatakne v monotonost vsakodnevnosti, v kateri pozabimo na razlog, zakaj smo prišli sem.

Najti moramo hvaležnost za vse človeške danosti, sprejeti svojo človeškost in dojeti, kaj je tisto, kar nas dela žive. Kaj nas osrečuje in naredi hvaležne, da živimo tukaj in zdaj v človeški obliki?

Portal Levja vrata spodbuja razjasnitev, kaj naredi naše življenje zares vredno. Prav tako pa, da odstranimo energetsko nesnago iz teles.

Tako Levja vrata kot lunin mrk nas učita, kako se prizemljiti, kako opustiti in odpreti srce. Le tako lahko dopustimo, da nas doseže čudovita energija sončnega mrka, ki prihaja 21. avgusta.

Privoščite si očiševalni ritual 

V času 7. in 8. avgusta ali pa do 15. avgusta – takrat so energije luninega mrka in portala levjih vrat najmočnejše – si privoščite ritual opuščanja. 

Vzemite si v tem obdobju čas samo zase, za poglobitev vase in razmislek. Globko dihajte in si predstavljajte, kako z vsakim izdihom odhaja iz vašega življenja nekaj, kar ne potrebujete več. V mislih naprošajte naj odide: “Dovolim, da odide to in to…” Naj bodo vdihi in izdihi počasni in globoki. Predstavljajte si, kako stvari odhajajo iz vašega polja, kako niso več del vas, kako se razgrajujejo v prah. Vse, kar vas bremeni in otežuje odhaja. Z vsakim vdihom pa prihaja v vas nova energija, ki bo v vaše življenje prinesla novo, lepše, boljše…

"Drago Vesolje, Univerzum… Prosim pomagaj mi, da odstranim iz svojega življenja vse, kar mi ne služi več. Pomagaj mi, da razumem vse situacije v svojem življenju ter da jih razrešim na miren način. Vem, da sem ljubljen, zaščiten in imam podporo…"

Bodite v teh dneh kar se da čist in odprt kanal za vso to čudovito energijo in si privoščite skok v zavesti. 

foreverconscious.com