Marca je čas, da odrastemo!

Vsak mesec prinaša svojo specifično energijo. Marec, kot tretji mesec, vedno prinese malo več radostne in ustvarjalne energije ter nas na osebnostnem nivoju ponese nazaj v naše otroštvo. Vpliv števila 3 je blagodejen za vse, ki ste radi ustvarjalni in duhoviti; pretirano resnim pa pomaga k sprostitvi.

Marca je čas, da odrastemo! (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
29. 2. 2020

V otroštvu oblikujemo svoje prve odnose in nazore na svet, katere predelujemo tekom celotnega življenja. To ni nujno negativen proces. Življenje je rast in razvoj. Hočemo ali nočemo, spreminjamo se. Dva dneva si nista enaka, dve osebi si nista enaki – no, še mi si nismo enaki kot smo bili še teden nazaj. To je naravni proces življenja, kot pa je tudi odraščanje. 

Torej, svoje poglede na svet in odzivanje spreminjamo tekom celotnega življenja, bi morda bil bolj primeren izraz. Energija meseca marca nas bo vedno znova opominjala, kako pomembna je izbira besed. Že pri tem primeru vidimo, kako lahko izraz ''predelovati'' zveni negativno ali naporno, medtem ko nam je seveda logično, da se spreminjamo. 

NISTE ZADOVOLJNI? DELUJTE DRUGAČE!

Besede tvorijo miselne vzorce in prepričanja, ki nas omejujejo ali pa podpirajo, odvisno od situacije. Včasih je lahko omejujoče prepričanje še kako dobrodošlo (da denimo ne skušamo preskočiti nevarnega prepada v visokogorju). Mi smo tisti, ki odločamo, kaj mislimo ter kaj menimo, zato se ne pozabite vedno znova vprašati: ''KAJ PA JAZ MISLIM?'' 

Zdaj je čas, da oblikujete svoje lastno mnenje na vseh področjih življenja. Naj ne temelji na besedah vaših staršev, na pričakovanju okolice in stigmah družbe. Marca nas bo sam ritem življenja vedno znova postavljal v situacije, v katerih naj bi sami oblikovali svoje mnenje in spreminjali svoje odzive v bolj zrele. Delujte torej bolj odraslo. V smeti z izgovori in prelaganji. 

ENERGIJA PODPIRA VISOKE IN DRUGAČNE CILJE

V drugi polovici meseca bo opazna sprememba v energiji. Več bo zanosa zato: če ste pozitivno usmerjeni, boste svoje cilje postavili višje in bolj drzno. Negativno razpoloženi pa bi lahko postajali vse bolj zagrenjeni, saj včasih je res tako, da nas mora življenje potisniti v kot, da nam po domače povedano 'poči film'. Vsi, ki imate občutek ujetosti in nemoči, bi se lahko soočali s povečanimi težavami, da bi prepoznali, da imate moč in več možnosti kot se zdi. Seveda vsi kdaj predolgo časa vztrajamo, a so dnevi in situacije, ko nam to škoduje. Zdaj je tak čas. Poskusite se drugače lotiti zadev, če dano ravnanje ne deluje kot bi želeli.

VEDNO JE MOŽNO NAJTI DRUGO POT

Vedno imamo izbiro. Resda se ne zdi tako, ko omenjamo ekstremno žalostne dogodke, kot je smrt ljubljenega, vojna, lakota in podobno. A veste, za sebe imate izbiro. Dokler smo živi, se odločamo ali je življenje lepo ali ne. Je že res, da morda včasih ni lepo, je pa vedno vredno živeti. In ko ste žalostni, prizadeti, razočarani, utrujeni itd. se opomnite, da ste še vedno živi. Ne zanikajte svojih čustev, ampak si dajte dogleden čas, da se pozdravite. Vsaka izguba ne zahteva žalovanja, a včasih nas tudi najbolj neznatna razočaranja lahko močno prizadenejo. To se običajno zgodi kadar od sebe zahtevamo preveč – majhno razočaranje je sprožilec spomina.

SPROŽAJO SE SPOMINI

Pričenja se proces pregledovanja spominov in tistih načel, ki so zastarela. Morda pa niste takšni kot menite, da ste in je čas za revizijo. Tega ne preberite kot kritiko. Mnogo ste se naučili v zadnjih letih – ste se za to pohvalili? Maja bomo zaključevali proces preteklosti, zato si vzemite čas in si postavljajte sledeča vprašanja:

  • Kaj jaz mislim o svojem otroštvu?
  • Kaj menim o svoji mami? Kaj pa očetu? 
  • Kako doživljam svoje najdražje sedaj in kako sem jih nekaj let nazaj?
  • Kako danes gledam na prvič, ko je bilo moje srce strto?
  • Kako bi lahko v preteklosti drugače ravnal?
  • Kaj je najbolj pogost očitek, ki ga prejemam od okolice?
  • Kakšen človek sem bil/a in kdo želim biti?

ODLOČAMO SE ZA SVOJO PRIHODNOST

Zato naj bodo naše odločitve kvalitetne! Vzemite si dovolj časa za sebe. V tem času je priporočljivo razstrupljanje tako telesa kot uma kot čustev. Preživite več časa v naravi, v tišini in prisluhnite svojim mislim. Opazujte kaj v resnici razmišljate večino dneva. Ste posmehljivi do drugih, pa tega niti ne zaznate? Morda pa ste kot spužva in tujo bolečino nekako prevzemate nase?

ČAS JE ZA SPOZNAVANJE SEBE

V osnovni šoli imamo predmeta Spoznavanje družbe in Spoznavanje narave. Zdaj je čas za Spoznavanje vas samih. Prepoznavajte kaj vas krepi in kaj ne. Raziskujte kaj vam dobro dene in kaj ne. Niti najmanj ni pomembno kaj so vam povedali. Osredotočite se na to, kar občutite VI.

KO SMO, KDOR SMO, PRITEGNEMO SEBI PODOBNE

Saj, dokler se trudimo biti nekdo, kdor nismo, oddajamo neko hecno verzijo sebe v okolico, ki je seveda izkrivljena. Seveda prikličemo osebe, ki so podobno 'hecni'. Šele, ko smo, kdor smo, lahko sijemo in tako prikličemo sebi podobe. Če bi se sonce pretvarjalo, da je oblak, bi bilo nesrečno sredi nevihte, kajne?

NOTRANJI OTROK, OTROŠTVO IN (PRE)RESNOST

Vsi poznamo primere otrok, ki so bili prezreli za svoja leta, preveč pridni in mirni, pa se jim je življenje zelo spremenilo med puberteto. Obdobje uporništva je pravzaprav pomemben čas postavljanja svojih mej in mnenj. In za tovrstno obdobje se vedno lahko odločimo. Energija vas marca podpira ravno v tem.

Postavite na novo svoje mnenje, vrednote, načela, prioritete, meje in pa cilje. Naj bodo VAŠI!

Z Ljubeznijo za vas,

avtorica, numerologinja, motivatorka in osebni coach, Lili Sorum

Poglejte si še: MAREC, mesec, ko se ženska energije prebudi