Marjan Ogorevc: "Družba ima veliko težav zaradi nezaželenih otrok"

14. 4. 2022
Deli
Marjan Ogorevc: "Družba ima veliko težav zaradi nezaželenih otrok" (foto: Sensa)
Sensa

Marjan Ogorevc odgovarja na vprašanje: "Česa se naj zavedajo bodoči starši, ki pričakujejo otroka oz. imajo v bližnji prihodnosti namen ustvariti novo bitje?"

Marjan Ogorevc, bioterapevt: 

"Pripeljati otroka na svet bi moral biti namen in jasno v naprej določeno, da si ga starša želita. Če si ne želita otroka, morata to razčistiti in poskrbeti, da ne pride do nosečnosti. Vsak otrok, ki je spočet kot nezaželen, sploh pa takrat, ko mama razmišlja o splavu, je na nek način obeležen. To ne pomeni, da bo umrl zaradi tega, ampak pomeni, da se slabše počuti, da ima celo življenje občutek, da ni zaželen, da ga nihče ne mara. To vpliva na njegovo življenje, obeležen je s tem, zagreni mu življenje. Kadar se to prepozna in če ima oseba priložnost priti do pravega terapevta, ki zna to prepoznati in to procesirati, se lahko to uredi. V naši družbi pa je zavedanja o tem, kako to vpliva, premalo. Stroka se s tem v glavnem ne ukvarja. Torej je to prepuščeno terapevtom… Naša družba ima veliko težav zaradi nezaželenih otrok. 

Ko par načrtuje otroka, se mora pripraviti na to. Očistiti odnos, svojo preteklost, izraziti željo po otroku in tega otroka povabiti v svoje življenje. To je potem za otroka boljše izhodišče…"

Kaj pa splavi? 

"Družba se ukvarja s splavom le na način, ali ima ženska pravico do splava ali ne. Prav je, da se s tem ukvarja, vendar to ni dovolj. Jaz ne gledam na splav kot greh, s tem se ukvarjajo druge institucije. Ženska, ki je naredila splav, pa ima v sebi določene posledice. Bodisi občutke krivde, obsojanje, če jo je nekdo prislil v to, bodisi fizične travme… To je potrebno sprocesirati na enega od terapevtskih načinov, kakorkoli že. Mi imamo v karmični diagnostiki svoj način procesiranja tega, kar sem posnel je tudi na YouTubu. Potrebno pa se zavedati še nekaj drugega. Če gledamo še širše, imamo ti. energijsko družinsko matrico, s katero se ukvarja Bert Hellinger (pri nas imamo prevedene nekatere njegove knjige). V tej družinski energijski matrici, ne glede na to, kako družina živi sedaj, ali smo skupaj ali živimo ločeno, smo vsi skupaj še vedno povezani na nevidni ravni. Na tej nevidni ravni obstaja tudi duša, ki je bila splavljena. Ta duša si zasluži pozornost, zasluži si biti umeščena v družinsko energijsko matrico in takrat se sprostijo določene blokade in napetosti. Če je bil splav zamolčan, duša ni bila sprejeta v družino… To je precej kompleksna zadeva in se bojim, da tisti, ki niso nikoli o tem nič slišali, bodo rekli, da to ne more biti res… Vendar terapevtske izkušnje kažejo, da lahko eden od naslednjih otrok prevzame vzorec na podzavestni ravni: “Če on ne živi, tudi jaz ne bom.” Ne more zaključiti šolanja, ne more zapustiti primarne družine, ne more se nikamor zmigati, počuti se hendikepirano... Terapevtske izkušnje kažejo, ko se ta proces naredi, se otrok osvobodi, družina energijsko drugače zavibrira, naredijo se premiki. Družina, ki je bila na ravni energij pasiva, v nekem “lockdownu”, se zbudi in postane aktivna, dinamična…"

Iz Sensa podcasta:  

Več o vplivih splava pa si lahko preberete v intervjuju: Matej Škufca: “Mir lahko najdemo le tam, kjer smo ga izgubili.”

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja