Marjan Ogorevc: Ključ do zdravja je odpuščanje

24. 9. 2020
Deli
Marjan Ogorevc: Ključ do zdravja je odpuščanje (foto: pexels)
pexels

To poudarja bioterapevt Marjan Ogorevc na vseh delavnicah, predavanjih in na vseh terapijah: vzpostavi si axismundi, sveto os sveta, da si povezan navzgor in navzdol.

"To je pogoj za vse, da ti energijo, ravnovesje, občutek, da si tukaj in zdaj. Zlahka razložim tudi vernim: ... 'tako v nebesih kot na zemlji'. Tako kot je zgoraj, tako je spodaj. Ko župniki preberejo moje knjige, pravijo, da so ok (nasmeh). Bodimo samo pozorni, da se ne lotimo odpuščanja kot odkupovanja za občutek krivde. Tako početje je nevarno: oseba, ki bo šla pomagat v hospic z občutki krivde zaradi kakšnih lastnih dejanj, bo oslabela in zbolela."

Včasih kdo reče, da je preveč poduhovljen, da bi se lotil kakšnega umazanega dela.

Marsikaj moraš narediti, tudi če ti je neprijetno – če se zamaši kanalizacija, se je nekdo mora lotiti! Za duhovnost je čisto nepomembno, KAJ počneš; ODNOS do tistega, kar počnem, je pomemben. Lahko si smetar ali učitelj – ni rečeno, da je kdo od njiju na višji duhovni ravni, lahko je na najvišji tisti, ki pase ovce! Res, najbolj smešno je, da kdo reče – saj bi se ukvarjal z duhovnostjo, pa nimam časa ... Vadi, ko greš v prometno konico: ali boš preklel vse po vrsti ali pa še celo dal prostor nekomu, namesto da greš v škarje?

Iz intervjuja v reviji Sensa

Poglejte si še: Intervju z Marjanom Ogorevcem: "Ljudem ne moreš ničesar dati, dokler niso pripravljeni"