Mars in Pluton v napeti poravnavi (5. november)

V teh dneh na nas vpliva poravnava Marsa in Plutona, kar prinaša povečane napetosti. 

Mars in Pluton v napeti poravnavi (5. november) (foto: unsplah) unsplah
4. 11. 2019

Škorpijon vlada tako Marsu kot Plutonu in med tokratnim obdobjem škorpijona bosta ta dva planeta v napeti poravnavi. Poravnava prinaša močno škorpijonsko energijo, zato bomo lahko občutili povečano jezo ali razdražljivost. Gre za intenzivno energijo, ki nas lahko v trenutku prevzame, zato je dobro, da delamo na lastnem umirjanju, ko začutimo, da na plano prihajajo rušilne emocije, sicer nas bodo "povozile". 

Vrhunec poravnave bo v torek, 5. novembra, a napeto energijo smo lahko občutili že teden pred oz. jo lahko čutimo še teden po tem.

Mars bo v znamenju tehtnice, Pluton pa v znamenju kozoroga, torej bomo imeli poleg energije škorpijona še energijo teh dveh znamenj.  

Tako Mars kot Pluton veljata kot ognjevita in intenzivna planeta. Mars predstavlja boga vojne, Pluton pa je gospodar podzemlja. Ko se njuni energiji združita, lahko ustvarita povišanje agresije, nasilja, sovražnosti, hkrati pa tudi povečanje moči in poguma, da premagamo svoje strahove. 

Čeprav imata oba planeta omenjene temne plati, lahko to poravavo izkoristimo v svojo korist. 

Mars je res bog vojne, a predstavlja tudi samozavestno in pogumno bojevanje s strahovi, ki jih je potrebno premostiti. 

Mars nam lahko vlije samozavest, vzdržjivost in moč, da končno uresničimo svoje cilje. 

Ko se bojejujemo z življenjskimi preizkušnjami, je lahko prav Mars tisti, ki nam da moči, da se borimo naprej. 

Pluton pa je gospodar podzemlja, hkrati pa predstavlja tudi napredek v zavesti in prebujenje v višje dimenzije. 

Pluton predstavlja soočenje z našo temo, z namenom, da bi jo transformirali. Vodi nas skozi cikle smrti in novega rojstva, v katerih odstranjujemo plasti ter odkrivamo, kdor v resnici smo. 

Pluton je tudi planet brezpogojne ljubezni, saj nosi idejo vračanja nazaj k viru ali izvoru. 

Poravnavo teh dveh planetov lahko torej izkoristimo za moč in samozavest, da se prebijemo skozi svoje neprijetne in težke strahove. 

Pot nam morda ne bo nenadoma jasna, a pomembno je, da delamo korak za korakom in smo aktivni. Z vsakim strahom, ki ga bomo premagali, se bomo počutili prerojene ter bližje svoje resnični esenci ter ljubezni, ki živi v nas. 

V tem času nam lahko pomagajo dnevne prakse, ki nas sproščajo, kot so meditacija, pisanje, sprehodi v naravi, priporočljivo je tudi pitje veliko vode (izvirske, najbolje). 

Mars in Pluton se ne bosta srečala v takšni poravnavi do avgusta 2020. 

Vir: foreverconscious.com

Poglejte si še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri