Merkur ponovno direkten - vendar POZOR...

Merkur se 28. marca ponovno prične gibati direktno. A še vedno velja biti nekoliko pozoren. Poglejmo, zakaj. 

Merkur ponovno direkten - vendar POZOR... (foto: profimedia) profimedia
28. 3. 2019

Merkur se bo 28. marca, po treh retrogradnih tednih, začel gibati direktno v znamenju ribi. 

Veliko ljudi je imelo v teh tednih težavno obdobje, ko stvari niso tekle tekoče. Zgodilo se je tudi veliko nesreč. 

Večinoma predstavlja konec retrogradnega Merkurja priložnost, da si končno oddahnemo. Vendar v tem primeru to morda ne bo držalo povsem, predvsem zaradi drugih planetarnih aspektov, kot tudi zaradi dejstva, da Merkur potrebuje nekaj časa, da se povsem "ustali". Merkur se namreč še vedno nahaja v znamenju ribi in je do 6. aprila v konjukciji z Neptunom. 

Ko je Merkur v Ribah je naše mišljenje in tudi delovanje precej kaotično, piše lunin.net. Težje se lotevamo nalog, um vedno znova uhaja na vse konce. Vse naše razmišljanje je prežeto s čustvi - vse dojemamo čustveno, hitro reagiramo na zunanje vplive, se zmedemo ipd. Pogosto v tem obdobju razmišljamo pesimistično in melanholično, naši odnosi pa so lahko prežeti z veliko zmede.

V tem času ste lahko opazili tako pri sebi kot pri drugih, da ste malce odsotni, da zlahka nekam "odplavate". Za to je lahko krivo prav znamenje ribi. 

Tudi, ko se Merkur zaključuje, velja pozornost, saj je življenje še vedno lahko intenzivno. Bodite še naprej potrpežljivi in razumevjajoči.

Še tri tedne (do 17. aprila) lahko traja obdobje, ko se stvari postopoma vračajo na svoje tirnice. 

Če vam oseba, ki vam veliko pomeni, ne daje dovolj pozornosti, bodite razumevjajoči. Morda so se zataknili v nekaj v sebi. Ni težava v vas. Smo v rahlo "meglenem", počasnem, zmedenem obdobju, ki bo trajalo še vsaj prvi teden aprila, potem pa se bodo stvari počasi zbistrile. 

In čeprav bo Merkur potreboval nekaj časa, da pride ponovno v svoj ritem, bo dan (četrek, 28. marec), ko postane direkten, močen. Morda vam nekaj postane v hipu kristalno jasno. Vendar, kot smo omenili, še vedno je najbolj priporočljiva potrpežljivost. 

Najdite svoj trik, kako lažje preživeti takšna obdobja. Morda vam pomaga sprehod v naravi, branje, obisk savne, kuhanje zdrave hrane, izlet s prijatelji, čas preživet z živalmi itd. Karkoli deluje, da se pomirite. 

Ko se planet ponovo obrne in giba direktno, tudi to močno občutimo. Morda lahko ta dogodek primerjamo z občutkom, ko se zbudimo iz spanca. Merkur pa bo potreboval še nekaj "kozmične kave", da se povsem prebudi. Vendar ne skrbite preveč. Ne bo tako intenizvno oz. stresno kot samo retrogradno obdobje. 

Sedaj bomo lažje razumeli lekcije, ki so nas doletele v retrogradnem času. Lažje bomo tudi realizirali stvari. Ker je Merkur direkten, bo sedaj bolj primeren čas za pomembne sestanke, dogovore, podpisovanja pogodb, sprejemanje pomembnih odločitev ipd. Bodite samozavestni in pojdite pogumno naprej. 

Vir: Conscious Reminder

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri