Merkur se je končno obrnil iz retrogradnega gibanja

Preživeli smo retrogradni Merkur! Poglejmo si, kaj je o njem ter o prihodnjih dneh zapisala astrologinja Sonja Šmit. 

Merkur se je končno obrnil iz retrogradnega gibanja (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
2. 8. 2019

Merkur se je končno obrnil iz retrogradnega gibanja. 

Merkur ima sicer lahko še kakšen svoj "retrogradni" efekt, vsaj tam do 11.avgusta, ko se prestavi v leva. Do takrat pa je še v raku. In ravno v raku je bil večino časa retrograden - zato je bil eden najtežjih oz. najzahtevnejših. Pretresal je po odnosih. Efekti so bili neizmerni izbruhi, nemalokrat na videz čisto za brez veze. Kar nekaj te je metalo v zrak, nekaj neznanega se je v tebi sidralo in te spodbujalo, da nekaj predrugačiš. Lahko te je tiščalo v prsih in bilo boleče. 

Če se odločaš za nakupe, priporočam od 6. avgusta dalje, ko bo prvi lunin krajec in se energija sprosti. Če se ti ne mudi, potem pa so dobri dnevi za nakupe od 18. avgusta dalje.

Kmalu (11. avgust) imamo energijo obratov in sprememb. Jupiter se takrat obrne iz retrogradnosti in isti dan se Uran prestavi v retrogradno gibanja, Merkur pa se prestavi v leva. K sreči se bo to dogajalo v nedeljo.

Na ego bo potrebno malce pazit, naj tečejo besede iz srca, in ne iz napihnjenosti ali dokazovanja. To bodo trije, štirje dnevi (med 9. in 12. 8.), ko so možne povečane debate, povišani toni, vse na hitro in z željo po učinkovitosti. Ko usoda malce zameša stvari in ti nekaj obrne, spremeni, obrne načrte, delo za kak dan podaljša ali dopustu spremeni destinacijo, nekaj predrugači skratka... Nekdo lahko končno nekaj spregleda in tudi to je dobro, ker vse, kar te utesnjuje, zdaj lahko splava na površje. 

Želja po svobodi, po lahkotnosti, po družbenih dogodkih bo velika. Nekdo pa bo spremenil celoten življenski stil. Renoviranje je na pohodu v avgustu, in to je tisto, kar je najboljše. Sprememba, da nekaj izboljšaš, hkrati pa da še vedno ostaneš v občutku varnosti. To je glavno vodilo in velja za naslednje tri mesece. Sicer pa velja skozi celotno življenje ...
Naslednje tri mesece so torej energije dobre, planetarne energije prav tako. Novembra se pa Merkurju spet "obrne" in nato naslednje leto februarja ponovno... 🙃

Skratka, toliko o Merkurju ...

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2019 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo