Kaj nam prinaša Merkur v Ribah (10.2.-17.4.)

Merkur se je 10. februarja premaknil iz vodnarja v znamenje ribi, v katerem se bo nahajal do 17. aprila. Poglejmo si, kaj je značilno za to obdobje. 

Kaj nam prinaša Merkur v Ribah (10.2.-17.4.) (foto: profimedia) profimedia
11. 2. 2019

Planet Merkur je vladar komunikacije in nam pokaže, na kakšen način komuniciramo, kako razmišljamo, kakšne so naše poslovne želje in ambicije. 

Ko se ta planet nahaja v vodnem znamenju, nas poziva k introspekciji ter k soočenju z resnico, pred katero poskušamo zbežati. Vprašajmo se, kdaj in kje uporno obračamo glavo v drugo smer, ko nas življenje opozarja na določeno napako, ki jo nenehno ponavljamo? Smo si jo sposobni priznati? 

Merkur v znamenju rib dobi izjemno intuitivnost ter občutljivost. Prav tako se pojavi želja, da pomagamo drugim. Spodbuja nas, da se soočimo z lastnimi občutki in jih poskušamo bolje razumeti. To ne bo vedno enostavno, saj nam lahko Merkur v čustvenem znamenju včasih zamegli obzorja, poveča naša (še posebej romantična) pričakovanja ali pa nas vrže v iluzijo. V tem obdobjo zagotovo ne bomo vedno govorili iskreno, saj bi raje zamaskirali marsikatero resnico v celofan. 

To je sicer odlično obdobje za ustvarjanje in ukvarjanje z umetnostjo - ples, fotografija, pisanje... 

Želeli bomo pomagati drugim, jih reševati z nasveti ali s konkretno podporo. Vključimo se lahko v razne humanitarne aktivnosti ali pa pomagamo drugim tako, da spregovorimo o svojih življenjskih bitkah, ki so nam prinesle velike bolečine in s tem tudi velike lekcije in spremembe. S svojimi izkušnjami lahko pomagamo pri ozveščanju drugim ljudem in jim na ta način pomagamo. Ko odpiramo sebe, se bodo odpirali tudi drugi. 

Zanka tokratnega Merkurja pa je v nedorečenosti in skrivnostnosti ali zaprtosti v komunikaciji. S težavo bomo našli prave besede. Lahko občutimo tudi sram, ko želimo spregovoriti o tem, kar čutimo. Imamo pomanjkanje jasnine in konkretnih odgovorov. Smo v neki sivi coni zaskrbljenosti, ker ne vemo, v čem je bistvo naših težav. Bodimo bolj strpni in počakajmo na pravo resnico in pravi odgovor. Logika in razum bosta izostajala, na našo komunikacijo pa bodo močno vplivala čustva. 

A bistvo je prav v tem, da najdemo pogum in spregovorimo.

Obstajajo reči, ki jih skrivamo, o katerih ne radi spregovorimo, saj nas je strah, kako nas bodo drugi sprejeli. Ali nas bodo še vedno podpirali in imeli radi, ko bodo vedeli, kaj v resnici čutimo in mislimo? Vendar prav to, kar skrivamo in tajimo, je potrebno odkriti. Če se želimo rešiti svojih "slabih" vsebin; svojih strahov in travm, je potrebno, da jih naprej sprejmemo in si jih priznamo. Tudi na glas in iskreno. Šele potem se jih lahko rešimo. Ja, smo jezljivi, ljubosumni, želimo nadzirati, strah nas je tega in onega. Sprejmimo, da smo taki. Priznajmo, da nismo vedno najboljši. Ko nam partner, sodelavec ali prijatelj reče, da smo tečni ali kaj drugega, to priznamo. "Da, tečen sem, priznam in bom se potrudil, da ne bom več tak, oprosti." Namesto da takoj skočimo v zrak, se branimo, valimo krivdo drugam ter kažemo s prstom na druge in tako ustvarjamo dramo ter konflikte. Zakaj enostavno ne priznamo, da nismo popolni? Sprejmimo z ljubeznijo tudi vse negativne dele sebe. Bolj kot priznamo vse svoje občutke, bolj jih bomo razumeli in lažje bomo odstranili vse slabo. 

Pri ozaveščanju si lahko pomagamo tudi z meditacijo, zapisovanjem ter pogovorom z osebo, ki nas bo razumela. 

Od 19. februarja se Merkur že pripravlja na svoje retrogradno gibanje, ki bo trajalo od 5. do 28. marca. V tem obdobju bo potrebno predvsem delati na strpnosti in umirjenosti, saj bo vse upočasnjeno ter nejasno. Bolj bomo zmedeni in izgubljeni v svojih mislih. Bolj občutljivo bomo lahko reagirali na zunanje dražljaje ali bežali od resničnosti.

Poskušajte biti bolj jasni v sebi in tudi življenje okoli vas bo postalo bolj jasno. 

Pogumno! 

Prirejeno po: Julijana Oremović, julijanaoremovic.com, atma.hr

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri