Kaj je dobro početi v času mlaja (+ rituali)

15. 8. 2023
Deli
Kaj je dobro početi v času mlaja (+ rituali) (foto: profimedia)
profimedia

Moč lune vpliva na morje, vreme, živali in tudi na naše razpoloženje in življenje. Ne le polna luna, tudi čas mlaja vpliva na nas.

V času mlaja se Luna nahaja med Zemljo in Soncem in zato takrat lune praktično ni videti na nebu. Ko je noč bolj temna, pa se lahko človek bolj poglobi sam vase.

Faza mladega meseca je povezana z novimi začetki in s širitvijo zavesti, saj luna vstopa v nov cikel in mi z njo. 

To je dober čas za:

  • nove načrte
  • pričetek novih projektov 
  • čiščenje
  • prenehanje s slabimi navadami

V tem času je torej dobro pričeti nekaj novega. Povečana je tudi naša intuicija, kar je koristno pri sprejemanju različnih odločitev. Je odličen čas za razgrajevanje slabih in škodljvih navad in razvad, saj takrat statična energija postane aktivna. Dobivamo novo moč in navdih. Povečan je lahko tudi naš apetit. Prav tako je to dober dan za striženje las, če želimo, da nam bodo lasje bujno rasli. 

RITUALI 

Lahko si v tem času privoščite ritual s svečo. Prižgite svečo in pihnite v plamen, da ugasne. Gašenje ognja simbolizira "smrt" ali "konec". To je koristen ritual, ko želimo z nečim v življenju zaključiti in pričeti znova. Razmišljajte o tem, česa bi se radi znebili v svojem življenju in kaj očistili iz svoje podzavesti. Tako lahko "ugasnete" svojo jezo, žalost, razočaranje, občutek krivde... Podobno lahko storite tudi tako, da svoje težave zapišete na list papirja, ki ga nato vržete v ogenj. 

Ali pa podoben ritual storite s peresom v naravi, ko piha veter. Ritual z vetrom simbolizira sprejemanje in predajo življenju. Če najdete pero ali le drevesni list, ga nekaj časa držite v roki in razmišljajte o svojih težavah in bolečinah, ki jih želite sprejeti in opustiti. Ko ste pripravljeni, spustite, da pero ali list odnese veter ali pa ga sami odpihnite stran. Opazujte, kako vaše težave odnaša daleč stran... 

Omenjeni rituali so še posebej priporočljivi v času mlaja, lahko pa jih ponovite kadarkoli čutite. 

atma.hr

Preberite si več o tokratnem mlaju TUKAJ.