Mlaj v biku (5. maj)

V nedeljo, 5. maja, ob 00.45 uri nastopi mlaj v znamenju bika, vendar že deluje na nas. Poglejmo si značilnosti tokratne lune.  

Mlaj v biku (5. maj) (foto: profimedia) profimedia
3. 5. 2019

Maj je mesec, ki nas spodbuja k razmisleku o kvaliteti našega življenja. V temačnosti mlaja bomo spodbujeni, da premislimo o naših dnevnih rutinah in pogledamo, kje bi lahko ustvarili nekaj več ljubezni, radosti in sproščenosti. 

Majevski mlaj nas motivira, da naredimo nekaj dobrega za svoje telo ter vzpostavimo kakšno novo zdravo navado (pri prehrani, gibanju, meditaciji, hvaležnosti...), ki bo v naše življenje prinesla več ravnovesja in miru. 

Poudarja pa tudi na pomembnost ravnovesja med delom in igro. Delo nam daje pomen, nam prinese kruh in občutek, da nekaj dajemo družbi ter nas prizemljuje. 

Igra pa nam pomaga, da smo ustvarjalni, strastni in sproščeni. Dovoljuje nam živahnost in radost ter nas odvrača od rutine. 

Če namenimo dovolj časa za igro, bomo tudi bolj uspešni pri delu. 

Tokratni mlaj sproža igrivost, veselje do nečesa. Želi, da se pričnemo ukvarjati s stvarmi, ki nas resnično veselijo in sproščajo. Tudi jok je pomemben pri tem, saj nas sprosti in na koncu privabi nasmeh, še posebej, če dolgo časa nekaj tiščimo v sebi. (Sonja Šmit)

Če je naše življenje preveč monotono in predvidljivo, je recept, da dodamo vanj več igre. Igra vsakomur pomeni nekaj drugega; bodisi je to glasba, ples, umetniško ustvarjanje, pohajkovanje po naravi ali branje knjige. Igra pomeni, da nekaj počnemo zgolj zato, ker se ob tem uživamo. In čeprav morda na videz izgleda brez pomena, nam v življenje prinese potrebno lahkotnost, radovednost ter svežo energijo. 

Tokratni mlaj nas torej spodbuja, da vzpostavimo ravnovesje med delom in igro, da vzpostavimo bolj zdrave navade, hkrati pa nas opominja, da prenehamo svoje življenje primerjati z drugimi. 

Ko razmišljamo o novih navadah in spremembah, moramo biti pozorni, da te ne prihajajo iz občutka, da nismo dovolj dobri ali da gre za določene vzorce, kako bi moralo biti. 

Odlično je, če nas drugi motivirajo k spremembam, vendar moramo biti zavedni, kdo smo kot posamezniki in kaj je prava pot za nas (morda ta ni identična poti drugih). 

Če smo sprejeli pravo odločitev, nas bo ta osrečila in ne bo občutka, da počnemo nekaj na silo. Občutek bomo imeli, da postajamo vedno bolj - mi. 

Počnitmo stvari zase, ne zato, ker se nam zdi, da je tako prav. 

Čeprav bomo morda morali v tem času tudi nekaj opustiti in izpeljati kakšne odločilne akcije, naj bo naš fokus na hvaležnosti, na radostih v majhnih stvareh (prvi požirek čaja, roza barva ob sončnem zahodu, vesleje našega psa ipd.). Ne ujemimo se v lovljenje zgolj velikih uspehov. 

Mlaj vedno prinaša nove začetke in če imamo občutek, da potrebujemo svež začetek ali nov pristop, naprosimo za vodstvo ter opazujmo znake, ki se pojavljajo v našem življenju. 

vir: foreverconscious.com

Poglejte si še: