Mnogi moški danes niso več v stiku s svojo spolno esenco

Danes obstaja veliko izgubljenih moških s šibko moško energijo in brezčutnih žensk s šibko žensko energijo, ki tarnajo, da jim partnerji ne dajo tega, kar želijo. Čas je, da se povrnemo k celovitosti moški in ženske energije, ter pritegnemo partnerje, ki zmorejo izpolniti naše pristne želje. 

Mnogi moški danes niso več v stiku s svojo spolno esenco (foto: profimedia) profimedia
26. 6. 2022

Mnogi moški danes niso več v stiku s svojo spolno esenco. Morda se zdijo sposobni in močni, globoko v sebi pa so oslabeli. Morda niso več tako dobro razpoloženi in prepričani vase - tako v ljubezni kot življenju. Niso več tako predani in usmerjeni, ali pa so sprejeli napačno poslanstvo, da bi zaslužili denar oziroma se oddaljili od strahu, ki preži na njih. 

Ključni vidik moške spolne esence je občutek prave usmerjenosti oziroma življenjskega poslanstva. Moški, ki izgubi stik s svojo moško spolno esenco, ni več tako ciljno usmerjen. Globoko v sebi postane negotov. Poslanstvo išče izven sebe, v zunanjih virih. Njegovo življenje se tako utegne vrteti okoli nogometnega moštva, podjetja ali političnega udejstvovanja. Utegne celo postati obseden s seboj, s svojimi projekti in celo s svojim avtomobilom - a globoko v sebi je izgubljen.

Globoko v sebi tudi ve, da je zašel z začrtane poti pristne integritete. Takšen moški lahko podarja le nejasno, negotovo ljubezen, saj ga je strah, da zaradi predanosti ženski ne bi mogel več početi tega, kar ga resnično veseli, ko nastopi čas za te stvari. Zato mora moški obvezno odkriti svoje trdno in pristno poslanstvo ter živeti skladno s svojimi načeli. Šele takrat zmore biti resnično popolnoma navzoč v intimnem razmerju. 

David Deida, Trening intimnosti in večne ljubezni

Preberite si še: Kaj se zgodi, če zavračam svojo ženstvenost ali moškost?

in Urban Urbanc: "Verjamem, da bo v prihodnje še ogromno razhodov, ker ženske ne bodo več zdržale..."