Močne ženske so preživele že številne nevihte

 7 znakov močnih žensk... 

Močne ženske so preživele že številne nevihte (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
27. 7. 2020

Močne ženske se učijo iz preteklosti, trudijo se iz nje iztisniti najbojšo verzijo samih sebe. Tukaj je 7 znakov, ki so značilne za močne ženske: 

1. Vedno bolj verjamete vase

Še vedno morda ne povsem, pa vednar mnogo bolj kot pred časom. Ko veliko časa in energije namenite reševanju svojih težav in izbojševanju sebe in svojega odzivanja, se hkrati naučite veliko o sebi. Naučite se slediti svoji lastni intuiciji in prav s tem krepite globoko vero vase.

2. Učite se tudi iz bolečine

Vaši padci so stopnice po katerih stopate in se ne ustavite dokler ne pridete do cilja. S pridobljenim znanjem se borite naprej v življenju. 

3. Zavedate se lastne vrednosti

Z vsakim dnem se bolje spoznavate in naučili ste se tudi sprejemanja svojih pomanjkljivosti. Veste, kaj vas motivira. Svojo energijo rajši osredotočite za izboljšanje sebe, kot pa da bi čas zapravljali za primerjanje z drugimi.

4. Ne prenašate neiskrenosti ali lažne prijaznosti 

Močne ženske iščejo spoštovanje in ne cenene ali neiskrene pozornosti. Prav zato ne zapravljate svojega časa tam, kjer ne dobite osnovne mere spoštovanja, niti ne zapravljate časa z razlago, zakaj si to zaslužite.

Če vas ljudje zasipajo z neiskrenimi komplimenti in vam ne nudijo spoštovanja, jih brez slabe vesti pustite za seboj.

5. Trudite se biti iskreni do sebe

Ko imate čiste namene do sebe, boste lahko iskreni tudi z drugimi. Resnica je pogostokrat težka, a močni ljudje nikoli ne olepšajo resnice. Boleča resnica je vedno boljša kot neiskrena iluzija. To pa ne pomeni, da nimate upanja. 

6. Ni vas strah biti ranljivi

Kot močni ženski vam ni težko pokazati svoje ranljive strani. Po vseh težkih obdobjih v življenju, vedno obnovite svojo vero do človeštva in to vam ni težko pokazati.

7. Kljub vsem razočaranjem, ste še vedno prijazni in pripravljeni odpuščati ter zaupati 

Močne ženske se osredotočijo na odpuščanje in ne zadržujejo predolgo jeze v sebi. Zavedate se namreč, da zadrževanje čustev nima smisla, saj odvzame preveč energije oz. vas izčrpa. Odpuščate tistim, ki so vas prizadeli.

Tudi če še niste našli povsem moči v sebi, ste še vedno čudovita oseba. Vedno lahko delate na sebi in vedno lahko postanete boljša verzija samih sebe. Le ne dopustite, da na vas vpliva negativizem tega sveta. 

Vir: consciousreminder.com