Molitev in svete noči

Konec leta je čas, prežet s slavljenjem življenja, radosti in veselja.

23. 12. 2013

Zaključujemo delo in ustvarjamo vizijo za novo leto. Negujemo svoje želje, se obdarujemo in si izkazujemo ljubezen. V naravi je to čas, ko se po najdaljši noči, 21. decembra, ponovno začne daljšati dan in svetloba preganja temo. To je božični čas, ko verniki slavijo rojstvo božjega sina in v nas prebudi pobožnost in priložnost za molitev.

Skoraj vsak med nami se je zagotovo že znašel v situaciji, ko se je počutil tako nemočnega, da ni vedel, kako naprej. Kadar smo zmedeni, se nam nobena odločitev ne zdi pravilna in vedno je prisotno obžalovanje. Kadar godrnjamo, kadar smo nesrečni, ne moremo biti hvaležni. Ko je glava polna iskanj in pritoževanj in obžalovanj, se niti ne zavedamo, kaj imamo. Z mislimi vedno vse zapletemo in ne dovolimo srcu, da bi bilo preprosto in naravno.  Um godrnja zaradi tega, kar ima in zavoljo tistega, česar nima. Na izbiro imamo samo dvoje: lahko godrnjamo ali pa smo hvaležni.

Vendar se zgodi, da ne zmoremo obvladati svojih misli, da so močnejše od nas. Takrat nam preostane molitev. Molitev ni zahteva niti prošnja. Molitev je hvaležnost. Naša molitev je naš razcvet. Molitev je razvoj.

Molitev je namenjena razkrinkavanju in razkrivanju zla. V njej je zdravilo proti obsedenosti. Molitev je psihični kodeks in fizični indeks. Oba hkrati funkcionirata nezmotljivo, vendar sta neučinkovita, če molimo površno, brez strasti.

Vse, prav vse sfere, molitev vodi brez afere.

Besede, izrečene v molitvi, naj pridejo iz naše spolnosti. To je področje, od koder izvira naš strah ali strast - nagon ali pogon.

Pred molitvijo pogledamo svoje misli in se stišamo. Ko se poglobimo vase, se misli umirijo - čakajo naša navodila. Nikdar ne začnemo moliti razburjeni, jezni, zaskrbljeni, polni napetosti, prestrašeni...

Pogled v svoje misli ustvari zadovoljstvo. Ko se osredotočimo na misli, smo v tem trenutku, tukaj in zdaj. Ne obseda nas preteklost s svojimi spomini na razočaranja in prizadetosti in ne vznemirja nas prihodnost s skrbmi in strahovi.

Kdor ima blokade na področju spolnosti (zavoljo tradicije, vzgoje, navad in kulture), ima šibke glasilke. Tak človek ni nikdar hvaležen za to, kar ima, temveč se vedno pritožuje, jamra in ugovarja. Svoje nezadovoljstvo izraža s prekrito jezo, kritiziranjem in nasprotovanji. Kakršno je stanje v nas, to tudi privlačimo.

Nekateri ljudje verjamejo v Boga iz strahu, vendar v svoji duši niso niti pobožni niti skrušeni. Vodi jih izključno sebična skrb za lastno korist.

Človek se ves čas pogovarja sam s seboj. Vsak ima svoj notranji dialog -  pogovor, ki vodi v dogovor, iz tega pa sledi pogodba.

Človek se ves čas sooča s situacijami sedanjosti današnjega dne.

Vse, kar razmišljamo, pade v želodec. Vsak med nami je že kdaj začutil, kot da ima kamen v želodcu, ko ni mogel prebaviti situacije, v kateri se je znašel. V zaljubljenosti, pa nam v želodcu plešejo metuljčki, kajne!

Želodec je enake oblike kot bobnič v ušesu. Sluh je povezan z želodcem. Kdor sliši božjo besedo, uživa nebeško hrano ali mano. Kdor je ne sliši, raje posluša svoje razpoloženje jeze, žalosti ali strahu.

Pogovor je energija. Dogovor je privlačnost. Pogodba je magnet. Vse to je vsebina v naših želodcih, ki povzroča blokade, kadar obtičimo v preteklosti ali prihodnosti.

Človek je mešanec med duhom dobrega in duhom zla, ker med informacijami dobiva tudi dezinformacije in tega ne zna razlikovati. Resnica je, da se ne zavedamo, da smo dezinformirani. Dezinformacija pa je lahko namerna ali pa je posledica zmedenosti. Zavoljo dezinformacij so ljudje deformirani in tak um lahko celo prave informacije dezinformira.

OČI so kot popek. Največja duhovna zabloda je, da je tretje oko med obrvmi. Tretje oko je naš popek, kar je tudi razumljivo, saj smo prek popka energijsko povezani z zunanjim svetom. Najprej z mamo, pozneje pa tudi z drugimi. Torej na ta način energijsko zaznavamo, prepoznavamo in gledamo zunanji, pojavni svet.

Naša misel vidi vedno samo to, kar nam je poznano, ne vidi pa tega, kar nam je nepoznano. Zato nikoli ničesar ne smemo predpostavljati,  se upirati in prigovarjati, moramo biti zelo previdni.

NOS je povezan z anusom. Skozi nos čistimo presežek psihičnosti, skozi danko pa fizičnega.

Imamo še gornje in spodnje USTNICE. Ustnice ustvarjajo glas. Kadar govorimo iz spolnosti, govorimo iz strasti. Naša gorečnost, naša strast nas pomika v življenju. Zaupanje prinaša srečo. Hvaležnost privlači bogastvo. Kristus je rekel: Tvoja vera te je rešila.

Z logiko ne moremo ničesar rešiti, ker ne vemo, od kje prihaja logistika. Ne vemo, od kje prihaja ideja, inspiracija, informacija.

Negativne sile obstajajo. Zato moramo misli reprogramirati in iz izvora ujeti božjo frekvenco. Vera je komunikacija. Nimamo pravice, da se izmikamo Božjemu planu. Mir v nas je zorana njiva za božja semena, ki jih zalivamo z zaupanjem in hvaležnostjo, le tako pridemo do bogastva. Naš fokus mora biti ustvarjanje, ne pa divjanje. Spremembe dosežemo z dopolnjevanjem, ne z upiranjem.

Boga spoštujemo, kadar spoštujemo vsakega človeka, ko vidimo Boga v vsakem od nas. Vernik je tisti, ki si prizadeva, da je situacija darovana Bogu. To, kar mi mislimo, da je dobrota, je v bistvu podrejeno življenje. Zakaj se vedno za nekaj opravičujemo, želimo ugajati ali pa se dokazujemo?

Ko začutimo hvaležnost, se hkrati zavemo svoje izjemnosti, neponovljivosti, občutimo, da nas Bog ljubi, da smo mu dragi, kot otroci svoji materi in očetu. V tej ljubezni in občutku pripadnosti se prebudi zaupanje.

V tem stanju hvaležnosti pa se pogosto v človeku prebudi želja po zaobljubi. Zaobljuba ni obveznost in dolžnost, ki človeka omejuje. Zaobljuba nam daje moč. Z zaobljubo svojemu partnerju dobimo njegovo podporo. Navadno se človek tega ne zaveda in zato okleva, da bi se zaobljubil, ker ga je strah, da bi izgubil svobodo, samostojnost ali celo samega sebe, čeprav večinoma niti ne vemo, kdo v resnici smo. Zaobljuba v življenju pomeni rast k višjim stvarem. Višje kot seže zaobljuba, večja je vsesplošna dobrobit.

Želim vam tudi v imenu nevladne organizacije Zdrava Atmosfera odprto srce za iskreno molitev, ki človeku zagotavlja ljubezen, lepoto, bogastvo in dobroto.

Jadranka Oblak, poverjenica Zdrave Atmosfere