Zakaj zakon privlačnosti ne deluje?

V zadnjem času se veliko govori o zakonu privlačnosti. O tem, kako lahko v življenje privlačimo vse, kar si želimo. Smo kreatorji svojih življenj in ustvarjamo s svojo voljo in mislimi. Kaj pa pri tem pozabljamo?

Zakaj zakon privlačnosti ne deluje? (foto: pexels) pexels
20. 5. 2021

Pozabljamo, da je naša volja le en izmed aspektov našega bitja in hkrati še vedno velika skrivnost za nas same, saj se je ne zavedamo v popolnosti.

Zakon privlačnosti nedvomno deluje. Je zakon vesolja, ki naravno deluje. In mi smo ustvarjalci svojih življenj, vsak trenutek je odvisen od naših odločitev. Kje nastane težava? Da se vsega, kar se dogaja v nas, ne zavedamo. Zakon vesolja pa deluje ne glede na to, ali so naše misli zavestne ali podzavestne.

Zakon privlačnosti tako deluje tudi v skladu z nezavednimi vzorci ter potisnjenimi emocijami, ki se skrivajo v nas. To je razlog, zakaj kljub silnim afirmacijam in pozitivnim mislim v umu v svoje življenje še vedno ne moremo priklicati ljubečega partnerja, harmoničnih odnosov, dovolj denarja, boljše službe... »Kar siješ, to privlačiš,« je moto zakona privlačnosti. A mi sijemo tudi nezavedno, ne le tisto, kar je v zavednem umu. Če smo v resnici polni grenkobe in nezadovoljstva, občutkov manjvrednosti, strahov, ki nam jih vceplja družba in mediji, podedovanih družinskih vzorcev in kdo bi vedel, česa še... Kako lahko ob vsem tem, kar nosimo v sebi, s pozitivno mislijo v življenje prikličemo popolnega partnerja in obilje? 

Pomembno je torej, da se zavemo, da smo ustvarjalci svojih življenj, vendar ustvarjamo tudi nezavedno. Da postanemo čim bolj zavestni ter se počasi osvobajamo vseh podzavestnih vzorcev, čustvenih blokad in travm, ki so potisnjene globoko v naši podzavesti. Si priznamo, da še nismo popolni in imamo še marsikaj za postoriti. Seveda ohranimo pozitivne misli, hkrati pa zavihamo rokave in delamo na sebi, rastemo in se spreminjamo.

Prirejeno po: atma.hr