Na Zemlji vladajo odnosi in preko njih se učimo najtežjih in najbolj pomembnih lekcij

Se kdaj sprašujete, zakaj so odnosi tako stresni in polni drame? Zakaj toliko težav? Zakaj niso odnosi vedno mirni in ljubeči?

Na Zemlji vladajo odnosi in preko njih se učimo najtežjih in najbolj pomembnih lekcij (foto: profimedia) profimedia
4. 7. 2021

Veliko razlogov je verjetno, zakaj… A eden glavnih je zagotovo ta, da ljudje potrebujemo odnose, ki nas bodo porinili izven cone udobja. Včasih se zdi, da nam življenje skozi odnose podaja izzive, da vidimo, kaj nosimo v sebi. Da zares naredimo, kar nam je morda jasno v teoriji, tudi v praksi.   

Ko smo sami s seboj, se nam morda zdi, da nam gre prav dobro, smo neodvisni, uspešni, mirni... Nato pa vstopimo v odnos in naš dotedanji mir se v trenutku podre.

Odnosi nas učijo – o nas samih. Izzive dobivamo zato, da lahko zares nekaj spremenimo in vidimo, kaj še nosimo globoko v sebi. V nas zbudijo najbolj globoke in boleče travme, ki jih moramo predelati in pozdraviti. 

Zakaj torej dobivamo zahtevne odnose?

Na Zemlji vladajo odnosi in prav preko njih se učimo najtežjih in najbolj pomembnih lekcij.

Ker lahko preko odnosov najlažje odkrijemo, kakšne vsebine še nosimo v sebi, katere je potrebno razgraditi. Zavedati se moramo tudi, da so odnosi del večjega načrta, ki nam vselej prinaša možnost za rast, spremembo in transformacijo.

Če ne bi imeli izzivov v odnosih, zagotovo marsičesa (ali nič) ne bi spremenili.

Zato bodimo hvaležni za možnosti učenja. 

Če se zavedamo širše slike težav, vedno zavestno gledamo, kaj je tisto, kar nas situacije učijo, bo življenje mnogo lažje.

Včasih potrebujemo težke, boleče in lepe odnose hkrati, a njihovo bistvo je vselej naša rast, zdravljenje in spoznavanje samega sebe.

Še posebej intenzivni so karmični odnosi iz prejšnjih življenj. Ko je v igri karma, se bodo lekcije ponavljale, vse dokler jih ne bomo odkrili, pozdravili, razrešili in očistili. Zavihajte rokave in veselo na delo! Odnosi zahtevajo trud in delo. 

Vzpostavite zavedanje, da so vsi odnosi izkušnje, ki jih potrebujemo za rast in razvoj naših največjih potencialov. Sprejmite izzive, ki vam prihajajo na pot odprtih rok, uma in srca. Bodite osredotočeni na ljubezen do sebe, ki vas jo učijo odnosi z drugimi. In zapomnite si: večji kot so izzivi, večji so darovi. 

foreverconscious.com