Najboljše stvari se zgodijo takrat, ko najmanj pričakujete

Ko imate pričakovanja in vnaprej ustvarjene ideje o tem, kako bi stvari morale biti, blokirate pretok življenjske energije, ki bolje ve, kaj potrebujete.

Najboljše stvari se zgodijo takrat, ko najmanj pričakujete (foto: shutterstock) shutterstock
24. 7. 2022

Ljudje si v umu radi ustvarimo svojo sliko, kako bi vse morali biti. A pričakovanja tudi ustvarjajo strahove, kaj bo, če ne bo tako, kot ste si zamislili. Morda celo izgubite upanje, da vam nekaj ni usojeno. A zavedati se morate, da vaš um ne ve vedno, kaj je najboljše za vas. Priznajte si, da vsega ne veste. 

Ko nimate pričakovanj, pa se lahko zares prepustite toku življenja, niste togo vezani na točne rezultate ter lažje uresničujete svoje želje. Kdaj ste običajno spoznali svojo simpatijo? Običajno se to ne zgodi takrat, ko jo namensko in na vse pretege iščete, pač pa vas ujame, ko najmanj pričakujete. Kdaj najdete najlepše kose oblačil? Običajno takrat, ko jih namensko ne iščete. 

Delujte v skladu s tem, kar vam govori srce in se prepustite. Zapomnite si tudi, da običajno vidite le del slike in ne celote. Ko pričakujete, običajno dojemate vse, kar ni v skladu z vašimi pričakovanji, kot napačno ali zlo. Kaj pa, če ima življenje za vas še boljši načrt, kot si ga vi lahko zamislite? Ko boste brez pričakovanj, se lahko zares odprete življenju in se mu ne upirate.

Opustite torej pričakovanja in se predajte življenju ter dopustite, da rezultat pride na pravo mesto, na pravi način, ob pravem času. Ko se vam niti sanja ne, kako se bo nekaj izpeljalo, morate verjeti, da bo v redu. Ob tem pa seveda delovati po svojih najboljših močeh. Ne potrebujete pa vedeti, na kakšen način se bodo stvari izpeljale.

Najboljše je, da živite kot majhen otrok, ki nima skrbi in pričakovanj. Počnite, kar vam prinaša radost in se izražajte avtentično, brez strahu. Verujte, da ste vodeni od zgoraj. Hkrati pa imate svobodno voljo, da vsak trenutek živite v polnosti in brez skrbi za prihodnost.