Ni ti treba biti predsednik, da bi spremenil ta svet

Trenutni časi od nas zahtevajo osebno revolucijo. Osebno razstrupljevanje vsega slabega, kar nas vleče nazaj.

Ni ti treba biti predsednik, da bi spremenil ta svet (foto: profimedia) profimedia
18. 1. 2017

Za začetek si preberite pismo, ki ga je ameriška učiteljica napisala učencem kmalu po ameriških volitvah:

Dobro jutro učenci,

kot je večina od vas že slišala, smo dobili novega predsednika države. Predsednik sprejema velike odločitve za našo državo. Ampak tudi VI lahko sprejemate velike odločitve. Bodite dobri do ljudi. Imetje radi vse, kar vas in nas dela drugačne ter posebne. Ne treba, da ste odrasli, da pomagate ustvarjati boljši svet.

Mrs. Nagy

Res je, ne rabimo biti predsedniki, da spreminjamo stvari in delamo svet lepši. Lahko čakamo, da bodo spremembe prišle do nas na srebrnem pladnju, pa se to ne bo zgodilo. Večina ljudi je izgubila slehrno vero v politični sistem. Kako ne bi? A to ne pomeni, da ni rešitve. Edina rešitev za spremembo obstaja v nas. V zavestnih, prebujenih, informiranih in resnicoljubnih ter odprtih posameznikih, ki se odločijo, da ne bodo le sedeli na kavču in se pritoževali nad novicami, čakali na odrešitelja ali sedeli za računalnikom in čakali, da se ljudje prebudijo.

Nehajmo pričakovati in čakati na druge. Kot je dejala učiteljica Nagy, sprejemanje odločitve ni le delo predsednika. Glavno delo odločanja je že od nekdaj v naših rokah. V naših malih dejanjih in izbirah. Nihče nam ne brani, da smo sočutni, da pomagamo ali sodelujemo med seboj. Nihče nam ne onemogoča, da vzgajamo otroke v modrosti, ljubezni in sočutju, da postanejo boljši varuhi Zemlje.

Morda vaš ego zanika, ker se mu ne zdi zabavno sprejeti odgovornosti za dejanja, a resnica je, da spreminjamo svet s tem, KAKO živimo naša življenja.

Ko ugotovimo, da smo vsi celice enega velikega telesa Zemlja, si prizadevajmo, da postanimo zdrava celica. Celica, ki se razvija, je dobra in sočutna. Naša dejanja pa so so tista, ki imajo moč. Naj življenjska energija teče skozi nas in nas vodi. Naj nas obkrožajo duše, s katerimi resoniramo, sinhronosti in priložnosti, da izpeljemo, kar moramo.

Ne moramo namreč biti nezdrava celica in pričakovati, da bomo pozdravili ostale celice. Najprej moramo pozdraviti sebe, najprej moramo spremeniti sebe.

Seveda je lažje reči, kot to tudi storiti. Pod drobnogled moramo namreč vzeti vsa svoja dejanja, razmišljanja, odnose, odzivanja in pogledati ali ta resnično reflektirajo ljubezen, harmonijo in sočutje, ki si jih želimo videti v svetu?

Težko je, saj to od nas zahteva osebno revolucijo. Osebno razstrupljevanje vsega slabega, kar nas vleče nazaj. Vemo, da so “detox” učinki lahko intenzivni. Ko odpremo svoje srce, ga bo ego želel hitro zapreti. Ko bomo želeli sodelovati z drugimi, se bo ego in njegov uspeh počutil ogrožen. Ne dajte se!

Kdo bo dovolj pogumen in prvi snel svojo masko? Niti ni važno, kdo. Pomembno je, da boste to naredili vi. Ker imate vpliv na vse. Če to sprejmete ali ne, vsako življenje je povezano z vsemi življenji. Vsaka celica vpliva na telo.

povzeto po: collective-evolution.com 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri