21 nasvetov zdravnice: "Bodite vsak dan vsaj 1 uro v miru."

Zdravnica trdi, da naslednji nasveti za zdravo življenje pomagajo pri skoraj vseh boleznih, njihovo upoštevanje pa je pomembno za zdravje tako nas samih kot vsega okoli nas. 

21 nasvetov zdravnice: "Bodite vsak dan vsaj 1 uro v miru." (foto: profimedia) profimedia
21. 9. 2022

Dr. Sladjana Velkov je bila rojena v Skopju in odrasla v Srbiji. Študirala je medicino v Nišu ter Skopju, kjer je diplomirala. Odpredavala je že več sto predavanj ter gostovala v radio in televizijskih oddajah po celem svetu. Je velik zagovornik preventivnega zdravljenja z zdravim načinom življenja.

Nasveti za vzpostavitev zdravja v sebi: 

 1. Sonce: v prvi uri, ko sonce vzide in v zadnji uri, ko zahaja, lahko gledamo v sonce. To počnemo 10 sekund in nato postopoma povečujemo za 10 sekund vsak dan.
 2. Voda: pijte čisto vodo brez floura ali jo filtrirajte. Najboljša je naravna, izvirska in neustekleničena voda. Večkrat se odpravite do izvira po vodo! Vodo pa lahko postavite za nekaj ur na sonce v steklenih in brezbarvnih flašah, da se napije sončne energije.
 3. Fizična aktivnost in svež zrak: Bodite fizično aktivni na svežem zraku vsak dan, to je najboljša metoda razstrupljevanja.
 4. Umetna svetloba: Izogibajte se kolikor je le mogoče fluorecentni svetlobi.
 5. Mir in tišina: Bodite vsak dan vsaj 1 uro v miru in tišini.
 6. Stik z zemljo: Hodite vsak dan bosi vsaj 15 minut.
 7. Spanje: Spite med 10. in 2. uro zjutraj, takrat naše telo izloča hormone zdravljenja. Čim bolj se uravnavajte po ritmu sonca.
 8. Stresni mediji: Izogibajte se gledanju televizije, filmov in branju stresni dnevnih novic.
 9. Hobiji: Najdite si hobije, ki vas izpolnjujejo. Berite knjige, ustvarjajte, poslušajte sporoščujočo glasbo.
 10. Kozmetika: Uporabljajte naravno kozmetiko.
 11. Prehrana: Hrana naj temelji na sveži zelenjavi, sadju, polnovrednih žitaricah in brez živalskih proizvodov.
 12. Če jeste kuhano zelenjavo, jejte dvakrat več presne zelenjave.
 13. Izogibajte se industrijski hrani, še posebej juham in začimbam, ki vsebujejo monosodium glutamate (MSG) (ta se nahaja v večini slane industrijske hrane); uporabljajte nerafinirano morsko sol in naravna zelišča.
 14. Izogibajte si hrani, ki vsebuje umetna sladila.
 15. Strupi za telo: Izogibajte se alkoholu, cigaretam, kavi, črnemu čaju, žvečilnim gumijem, hrani in pijači iz konzerv.
 16. Vitamini: Izogibajte se sintetičnim vitaminom.
 17. Dišave: Zamenjajte umetne sobne dišave z naravnimi (denimo eterično olje sivke).
 18. Izpostavljenost elektronskim napravam: Izogibajte se uporabi mobilnega telefona, uporabljajte slušalke in držite telefon čim dlje stran od telesa.
 19.  Pozitivna miselnost in smeh: Bodite pozitivni, vedno imejte nasmeh na obrazu, kar pospeši izločanje zdravilnih hormonov.
 20. Pazite, kaj mislite in govorite. Ne razmišljajte in ne govorite negativno o sebi ali o drugih, ker vaša podzavest sledi vašim mislim. Obnašajte se raje, kot da ste zdravi.
 21. Moč čustev: Naučite se izražanja čustev, potlačena jeza in sovraštvo denimo močno vplivata na izločanje negativnih hormonov in uničujeta naše zdravje. 

Zdravnica trdi, da bolezen nastane zaradi:

 1. Premalo pretoka elektromagnetne energije
 2. Premalo hranljivih snovi v telesu
 3. Preveč strupov v telesu

Nato še opominja, da so njeni nasveti informativne narave, niso namenjeni diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju bolezni. Če ste bolani, poiščite nasvete strokovnjaka.

Atma.hr