16 neprijetnih občutkov, ki kažejo, da STE na pravi poti

Kako to mislimo, neprijetni občutki, ko smo na pravi poti? Mar ni tako, da ko si na pravi poti, so vsi občutki prijetni?

16 neprijetnih občutkov, ki kažejo, da STE na pravi poti (foto: profimedia) profimedia
3. 7. 2021

Neprijetnost ali neudobje se pojavi tudi takrat, ko smo tik pred ali med spremembo. Neudobje ali nesigurnost, ki izvira iz strahu pred spremembo ne smemo zamenjati za nesrečnost. Običjano je potrebno iti čez nekaj neprijetnosti, da popolnoma prodremo v novo (nove načine razmišljanja, dojemanja življenja, verovanja...) in zapustimo staro.

Neprijetnost je zato lahko včasih tudi dober znak, da smo na pravi poti.

1. Občutek, da podoživljate stare travme

Opazite, da se vam dogajajo podobne težave, ki so se vam dogajalo že v preteklosti, morda tudi v ranem otroštvu. To se dogaja zato, ker je sedaj čas, da prodre na površje vse, kar se skriva v vas, da lahko resnično stopite korak naprej v življenju. Soočite se s starimi travmami in jih dokončno odslovite!

2.  Občutek izgubljenosti

Če imate občutek izgubljenosti, se to lahko zgodi tudi zato, ker ne živite v pričakovanju z idejami, ki jih ima okolica za vas ali morda vi sami. Doker se ne navadite povsem na prepuščanje trenutku, na novo, boste imeli občutek izgubljenosti, saj nimate več tiste stare sigurnosti in cone udobja. 

3.  Meglenost v “levi polovici možganov”

Ko (končno) pričnete več uporabljati desno polovico možganov, ko postajate bolj intuitivni, se spopadate s čustvi, postajate bolj ustvarjalni… Se morda zdi, da ste bolj medli v funkcijah leve polovice možgan. Ta megla se pojavi, ko se poskušate nekaj spomniti, zato pozabljate, se težko osredotočite, organizirate… 

4.  Nepričakovani napadi jeze, žalosti, ki so tako intenzivni, da jih ne morete ignorirati

Ko čustva nenadoma privrejo na plan, da bi jih prepoznali in dali iz sebe, je vaša naloga, da jih ne zaustavljate. Postanite zavestni opazovalci svojih starih "navlak" in opazujete, kako odhajajo ter se ne vpletajte preveč v njih. Naj gredo in prinesejo olajšanje.  

5.    Nenavadne spalne navade in nenadne spremembe v počutju

Kar naenkrat potrebujete bodisi več ali manj spanja, sredi noči se zbujate, premišljujete, vaš um je na vrhuncu, misli švigajo sem in tja.
Čez dan pa ste na trenutke polni energije, nato pa popolnoma izčrpani. Vse to se dogaja zaradi vaših notranjih procesov spreminjajnja. 

6.  Življenjske spremembe

Stvari se "pretresajo", da bi vas postavile na novo pot. Na vidiku je selitev, ločitev, sprememba službe, pokvaril se vam je avto ipd.

7.  Nujen občutek po samoti

Včasih vam gre okolica ljudi tako na živce, da bi najraje pobegnili v jamo. Ta občutek pomeni, da potrebujete čas zase, da se stvari v vas lahko spremenijo in uredijo.

8.  Intenzivno sanjanje

Tlačijo vas more, preko katerih se čistijo stare travme ali pa se ponoči iz vaše podzavesti vije tok vsemogočih misli. Včasih imate tudi močne preroške sanje.

9.  Krčenje kroga prijateljev

Čeprav ste se z nekom celo življenje razumeli, se sedaj vaše poti oddaljujejo, z ljudmi nimate več nič skupnega in zgubljate zaupanje v njih. Ljudje, ki ne doprinašajo več nič k vašemu življenju, naj odidejo. Povežite se raje z novimi ljudmi, s katerimi ste na podobni "valovni" dolžini. 

10. Pričakovanja in načrti, ki ste jih imeli glede vašega življenja, se podirajo

Kar ste pred leti mislili, da je vaša pot, se sedaj izkazuje, da ni. To je odlično! Bodite odprti za nepričakovano, ki bo veliko boljše od tistega, kar ste imeli začrtano.

11. Občutek, da so misli vaš največji sovražnik

Ugotovite, da ste sami odgovorni za svoje misli in da ste sami sebi grenili življenje doslej.

12. Občutek, da ne veste točno, kdo ste

Ker niste to, kar ste mislili, da ste. Ker vaše maske počasi odpadajo. Ste v procesu razvoja, in zato še niste, kjer bi želeli, da ste. Bodite potrpežljivi.

13. Ugotovitev, kako dolga pot je še pred vami

Čeprav je ugotovitev, koliko morate še postoriti na sebi, lahko pretresljiva, ta hkrati prinese tudi zadovoljstvo, saj veste, da ste že na pravi poti.

14. Vedeti stvari, ki jih raje ne bi

Globoko v sebi vidite resnico, zavedate se morda, da določen odnos ali služba ne bo trajal dolgo, vidite, kakšni so določeni ljudje v resnici, ki ste jim zaupali.

15. Močen občutek, da se postavite zase in izrazite

Malce ste jezni nase, ker ste v preteklosti dopustili, da so drugi hodli po vas in dovolili izkoriščevanje, zdaj pa je čas, da pričnete spoštovati sebe.

16. Ugotovitev, da ste edina odgovorna oseba za svoje življenje 

Ugotovite, da v primeru, če zamočite, ste krivi sami. To hkrati prinaša tveganje in svobodo. 

Povzeto po: thoughtcatalog