Nič na tem svetu se ne dogaja slučajno

Nič na tem svetu se ne dogaja slučajno. Morda se tega večinoma ne zavedamo, vendar pa se vsak pojav v svetu odvija po načelu akcije in reakcije, vzroka in posledice. Torej smo sami opazovalci in upravljalci lastnega dogajanja. 

Nič na tem svetu se ne dogaja slučajno (foto: profimedia) profimedia
22. 2. 2017

Kadar za nek pojav ne najdemo racionalne razlage, ga proglasimo za naključje. Toda naključja ne obstajajo.

Hrvaški duhovni učitelj Adrian Kezele v knjigi Sinhroniciteta: prebujanje Celote fenomen sinhronicitete razloži kot pogovor med človekom in Vesoljem, torej med Celoto in njenim delom. Ves čas, najsi se tega zavedamo ali ne, je celota v stiku z nami. Pošilja nam napotke in sporočila, govori nam, kaj storiti, ko je to neizogibno, ali pa nam pusti, da se sami odločimo, kaj bomo storili s seboj. Kajti: "Celota se nenehno giblje. Celo v najmanjšem dogodku obstajajo sledovi vseh drugih dogodkov, ki se v tem trenutku (pravzaprav v vseh trenutkih) dogajajo v vesolju.

Življenje, ki je Celota, v vsakem trenutku govori s svojimi deli, jim pojasnjuje namen, smisel in razloge, hkrati pa napoveduje nove dogodke in svoje prihodnje gibanje. Če smo pripravljeni sprejeti njena sporočila, bo naša pot lažja in varnejša. Kot da bi dobili vodiča, ki nas bo popeljal čez nevaren in neznan kraj. Nismo sami in vselej lahko računamo na sporočilo, nasvet ali usmeritev," pravi Kezele. "Koincidence so kot ulične svetilke na tej mračni poti, polni senc, ki simbolizira našo dušo. Čim bolj boš sledil tem svetilkam, bolj boš na svoji poti. Ne pozabi, da se na tem svetu nič ne dogaja naključno, zato nikar ne zanemarjaj naključja. Sprejmi ga in mu sledi," opozarja Cassino.

Odlomek iz aktualne številki revije SENSA FEBRUAR/MAREC 2017.

Preberite si še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri