Nikola Tesla se je zdravil sam in ni hodil k zdravniku

21. 1. 2024
Deli
Nikola Tesla se je zdravil sam in ni hodil k zdravniku (foto: profimedia)
profimedia

Znano je, da Nikola Tesla nikoli ni obiskal zdravnika. Tudi ko je imel zaradi prometne nesreče polomljeni dve rebri, ni iskal zdravniške pomoči. Zdravil se je sam – kakopak s pomočjo elektrike.

“Elektrika sem jaz sam. Ali če hočete, elektrika v človeški obliki. To ste tudi vi, gospod Smith, vendar se tega ne zavedate,” je odgovoril novinarju na vprašanje: “Gospod Tesla, kaj je za vas elektrika?” Za Nikolo Teslo je bilo vse, kar obstaja, elektrika: “Najprej je svetloba, neskončni izvir, iz katerega prihaja materija in se razporeja v vseh oblikah, ki predstavljajo vesolje in Zemljo z vsemi njenimi oblikami življenja. … Moj občutek in izkušnje mi pravijo, da v vesolju obstaja samo ena materija in ena vrhovna energija z neskončnim številom manifestacij življenja,” je trdil.

Elektrika v celicah

Tesla je že leta 1890 govoril, da je elektromagnetno ravnotežje v celicah osnovni pogoj za zdravo življenje. A preteklo je celo stoletje, preden je njegove besede popolnoma potrdilo delo nemškega inženirja in fizika Roberta Endressa.

Ta je s serijo eksperimentov, ki jih je izvajal od leta 1992, potrdil, da notranja elektrika v telesu omogoča celici, da deluje na osnovi svojega lastnega ritma, poudarja srbski profesor dr. Velimir Abramović, ki velja za najboljšega poznavalca Teslovega dela. Ko celico dosežejo valovi, ki so močnejši ali manj intenzivni od njenih, motijo njen naravni ritem oz. ravnotežje (po principu resonance), in zato celica pospešuje ali upočasnjuje svoje delo, v svojem delovanju začne delati napake, odmira ali se nekontrolirano deli (in izziva raka).

Živimo torej sredi nevidnega morja (električnih) valov, ki nas obliva, in na nas nenehno pljuskajo njegovi valovi. To morje ima svoje mirne valove – to so valovi visokih frekvenc in majhne moči, potem 'pastelne valove', ki so vidni del elektromagnetnega spektra, in tudi nevarne orkanske valove z majhno frekvenco, a uničujoče moči. Vsi ti valovi se nenehno lomijo okrog nas in tudi v nas.

Zdravljenje z elektriko

Kot je znano, je Tesla v medicinske namene v letih 1891/92 projektiral več elektrotehničnih naprav visoke frekvence; uporaba Teslovih valov v namen zdravljenja ljudi pa je bila simbolično napovedana ob njegovem znamenitem predavanju, ki ga je imel pred člani Ameriškega inštituta elektroinženirjev v Columbia Collegeu v New Yorku 20. maja 1891, pravi profesor Abramović.

Tema predavanja so bili Eksperimenti z izmeničnimi valovi visoke frekvence in njihova uporaba. Ob tej priložnosti je Tesla podrobno pojasnil, da se vsi visokofrekvenčni valovi širijo po površini telesa in da povzročijo zgolj njegovo površinsko segrevanje. Ti valovi so torej neškodljivi, ker ne prodrejo globoko pod kožo in ne gredo skozi notranje organe, kar bi sicer lahko povzročilo smrt.

Celoten članek je bil objavljen v reviji Sensa avgust/spetember 2018

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu