Nimam sreče v ljubezni, vsi so isti!

26. 5. 2023
Deli
Nimam sreče v ljubezni, vsi so isti! (foto: shutterstock)
shutterstock

Pogled na partnerstvo z ene druge plati, piše intuitivna terapevtka Tatjana Miljavec. 

Nimam sreče v ljubezni. Moji moški so vsi isti. / Moje ženske so vse iste.

Na začetku nama je tako lepo, a kasneje na plan priplava vse kaj drugega. Ne gre nama skupaj. Vedno znova ista globoka razočaranja.

Zakaj se mi to dogaja? Kdaj bo konec teh težkih zgodb v partnerstvu? Tako si želim ob sebi človeka, s katerim se bova podpirala, spoštovala, ljubila. Zakaj jaz tega ne morem imeti?

Vzemi si čas. Popeljem te v tvoja občutenja. Zapri oči. Prikliči si v spomin eno od svojih ponesrečenih ljubezni. In zdaj kakšen težek dogodek v povezavi s to osebo.

Kako se počutiš. Kje je v telesu te stiska?

Zdaj pa drugi del: če si ženska, pomisli na svojega očeta. Moški na mamo. Prikliči si kakšen dogodek z njim/njo, ko ti je bilo neprijetno in si daj čas, da začutiš, kaj se zbudi v telesu.

Je nekaj podobnega, kot prej?

Začni spet in spet raziskovati sebe s te plati.

Kajti, kakorkoli obračamo, tudi če si nikakor še ne zmoremo priznati: med ponesrečenimi ljubeznimi in našim staršem obstaja velik enačaj. Lahko sta si po delovanju povsem različna in nikoli na prvi in drugi vtis ne bi rekli, da imata kaj skupnega, ženske nezavedno izberemo moškega, ki je kopija očeta. To pomeni, se ob njem počutimo tako, kot smo se ob očetu.

Moški izbere žensko, ki ga spominja (na podzavestnem nivoju – v globinah celic) na svojo mamo.

Četudi se ti zdi, da to zate ne velja in si prepričanja, da ni res, po nekem času, ki ga posvetiš tej temi na tak način, prideš do ugotovitve, da je vse to RES.

Ker si želiš, da se ti tudi na področju ljubezni nasmehne sreča, išči poti, da se osvobodiš težkih občutkov, ki te vežejo na starša. Ko se jih osvobodiš, v tebi ne bo več potrebe, da srečuješ enake ljudi, kot so zaznamovali tvoje otroštvo.

Srečno na vseh poteh in križiščih.

Tatjana Miljavec, www.NasmehSrca.si 

Poglejte si tudi podkast: 

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode