Nizke zvočne vibracije ustvarjajo strah in depresijo

Ob nizkih frekvencah se naše srce zapira in naša čustva ostanejo zanemarjena. 

Nizke zvočne vibracije ustvarjajo strah in depresijo (foto: profimedia) profimedia
5. 1. 2019

Vse, kar obstaja v vesolju ima določeno frekvenco in oddaja zvok.

Narava in celotno vesolje oddaja različne zvoke in vibracije, ki jih naša fizična čutila ne zaznajo. Na bolj grobi ravni zaznavamo (le) hrup in zvoke raznih strojev, včasih ptic in žuborenje vode ali vetra, bolj pogosto pa avtomobilov, gospodinjskih aparatov, telefona... Pa pesmi na radiu, ki so lahko škodljive za naše zdravje in počutje ter usklajene z najnižjimi nivoji človeškega bitja (prevare, fizične strasti, denar, alkohol, egoizem...). 

Ta kaotičen zvok vpliva na naše energetsko polje. Ta energetski obrazec, ki ga ustvarjajo zvoki današnje družbe, potisne potrebo po ljubezni in povezanosti (pa tudi glas naše duše), ki jo ima vsakdo od nas, nekam daleč, daleč stran. Govorimo o potrebi po ljubezni, ki predstavlja vez z virom in izvorom. Če nismo povezani s svojim lastnim virom ali izvorom ne moremo biti ne srečni in ne zdravi.

V takšnem energetskem okolju, ki je nasičeno z rušilnimi zvoki, postajajo ljudje vedno bolj nesrečni, depresivni, zmedeni, psihično nestabilni, nevrozni, čustveno prazni in zaprti. Pojavi se nejevolja, utrujenost, apatičnost brez konkretnega razloga. 

V vsakodnevnem hitenju za obveznostmi, ne obračamo več veliko pozornosti na to rušilno silo, ki jo ustvarjamo sami, predajamo se nizkim vibracijam ali zvokom, ostajamo popolnoma nezaščiteni pred njimi oz. se prepuščamo dežju ti. "energetskega odpada". 

Ves ta odpad ali nizke vibracije se transformirajo v nas v različne emocionalne obrazce. Dovolimo jim v svoje energetsko telo, kjer ostanejo, dokler jih ne očistimo ali slabše - dokler ne postanejo hrana našim celicam, ki s časoma telo dovedejo v stanje bolezni. 

Negativne zvočne vibracije tako ustvarjajo strah, slabijo naše energetsko polje in tako vsak dan tonemo globlje in globlje - pojavljajo se fobije, stresi, depresije, občutek teže, zlomljenosti, bolezni, neuspeli odnosi, nedoseženi cilji... 

Poslušamo glasbo in hrup, ki v sebi nosi nizke vibracije, televizijo, ki nas še dodatno polni s strahom. Naše srce se zapira, naša čustva so zanemarjena. Vse ostalo, še posebej materialno, je bolj pomembno. 

Koliko smo torej zares pozorni na zvoke, ki jih poslušamo in tudi oddajamo: pa na melodičnost glasu ter na ton, ki ga uporabljamo pri komunikaciji? Večinoma kominiciramo hitro, preglasno, pregrobo, agresivno, uporabljamo terminologijo ega, vse prilagajamo osebni koristi, pri tem se močno branimo izlivu kakšne emocije, nežnosti, iskrenosti, priznanju, da se motimo, da smo nezadovoljni, da imamo potrebo po ljubezni... 

Bojimo se tišine. Povsod prižigamo radio. V trgovinah in kafičih nas bombandirajo z zvoki, če želimo ali ne. Mladina se zbira v klubih, kjer hrupen zvok prežame njihovo celotno telo. A kakšen zvok? Tak, ki ustvarja v telesu harmonijo ali disharmonijo?

Šamanska modrost pravi, da je zvok ključen pri zdravljenju, zato šamani pojejo zdravilne pesmi, ki osvobajajo blokirano energijo. V vseh starodavnih oblikah duhovnega zdravljenja se uporablja zvok. Sanja se nam ne, kakšno zdravilno moč ima glas, če pride iz srca, če besede izgovarjamo z mirom in ljubeznijo. In sanja se nam ne, kakšno moč imajo rušilni zvoki, ki jih poslušamo danes. Zvoki, ki preprečujejo, da bi slišali sebe, svojo dušo in misli. Zvoki, ki preprečujejo, da bi se povezali z virom ali izvorom. 

Ko energetsko pademo tako nizko, da popolnoma izgubimo nadzor nad zavestnim delom sebe, takrat se pojavi depresija in ostala bolezenska stanja.

Bolezen je le energetsko stanje, neharmonija, ki je posledica pomanjkanja ljubezni, kot edine sile, ki sproži proces samozdravljenja. 

Če energijo vlagamo v stanje strahu, v negativna pričakovanja oz. smo izpostavljeni tovrstni energiji, potem lahko iz tega nastane plod bolezni, depresije in slabih odnosov.

Zato ne smemo dojemati svoja depresivna stanja kot brezizhodna, pač pa se moramo vprašati, kako smo ustvarili to stanje, čemu smo vsakodnevno izpostavljeni, kakšni energiji in kakšno ustvarjamo sami? Ter najti pot, kako se ponovno odpreti izvornemu - ljubezni. 

Prirejeno po: duhovni-razvoj.blogspot.com

Poglejte si še: