Nobeno srečanje ni naključe: 3 tipi dušnih povezav

Blagoslovljeni smo, da živimo v svetu, v katerem ima vsako srečanje in vsaka priložnost svoj namen.

Nobeno srečanje ni naključe: 3 tipi dušnih povezav (foto: profimedia) profimedia
8. 5. 2022

Nič se ne zgodi po naključju

Ljudje ne pridejo v naša življenje kar tako. Včasih srečamo ljudi, ki nam bodo pomagali, da spremenimo smer našega življenja, ki nam pomagajo, da se zbudimo; včasih potrebujemo ljudi, ki nas bodo dvignili in nas spomnili, kdo smo. Predvsem jih potrebujemo zato, da lažje razumemo, kaj nosimo v sebi. 

Pomembno je, da smo odprti za to, kaj nam vsako srečanje prinaša.

Na življenje moramo gledati kot na vsepovezanosti, ki se prepletajo med seboj.

Včasih nam vesolje pošlje ljudi, da nam pomagajo na določenem delu naše poti, čeprav ne bodo ostali dolgo. Nič ne trajajo večno. Morda srečate določene ljudi le za trenutek, da vas zgolj zamotijo in tako preprečijo nesrečo na cesti. Morda boste preko njih spoznali ljudi, ki bodo imeli pomembno vlogo v vašem življenju.

Tako čudovito se vse prepleta. Življenje je kot magičen misterij sinhronosti, preko katerih nam vesolje pošilja znake, da nas usmerja na pravo pot našega poslanstva.

Vedno hranite prostor za nepričakovano.

1. Duše, ki nas prebujajo in nam pomagajo

Običajno so to ljudje, ki lahko pridejo v naše življenje za dlje časa. Ustavijo in spremenijo način, na katerega smo doslej živeli svoje življenje. Premaknejo nas. Dajo nam nekaj, kar nam je manjkalo. Usmerijo nas drugam.

Ko jih spoznamo, se nam zdi, da jih poznamo že dolgo, občutimo domačo vibracijo.

Ker naš um ne ve točno, kam mora iti, nam pomagajo druge duše, da nas spomnijo, kaj je naš višji plan, kaj je tisto, kar moramo izpolniti in morda skupaj ustvariti. Z njimi smo se dogovorili že davno pred rojstvom, da si bomo pomagali na naši poti in sodelovali. To so običajno naši najbližnji - partnerji, družina, prijatelji ali sodelavci. 

2. Duše, ki nas spomnijo, kdo smo

V življenju se hitro izgubimo in odtavamo stran od sebe. Smo čudoviti otroci polni ognja in krativnost, a nekje na poti na to pozabimo in plamen v nas ugasne.

Postanemo “odrasli” in zaradi vseh odgovornosti, ki jih nosimo na ramenih, pozabimo, zakaj smo se dejansko rodili, izgubimo svoj notranji “kompas”, pozabimo na svoj lasten razvoj. 

Ali resnično živimo sebe? Ali smo zgolj posvojili ideale in pričakovanja drugih?

Najtežja in hkrati najbolj vredna ter osvobojajoča odločitev je, ko se odločimo, da pustimo vse, kar ni v skladu z nami in pričnemo živeti svojo resnico.

Nekaterih stvari ne moremo doseči ali dojeti sami, potrebujemo pomoč od zunaj. Zato pridejo v naša življenja duše, ki nas spomenjo na to, kdo smo, da lahko ponovno zaživimo svojo resnico. Včasih se to zgodi na nežen način, včasih na bolj grob – karkoli potrebujemo, da se premaknemo. Včasih potrebujemo razočaranje, izgubo ali bolečino, da spet najdemo moč v sebi, da se zavemo, da smo mi tisti, ki potrebujemo ljubezen ter spoštovanja samega sebe.

3. Duše, ki nam pomagajo le v trenutku 

Večinoma mislimo, da se dušne povezave vzpostavijo le v dolgotrajnih in globokih odnosih, ki trajajo celo življenju – v resnici pa jih doživljamo vsak dan. Četudi nekdo ni v našem življenju ves čas, to še ne pomeni, da nam ne prinaša pomembnega sporočila in lekcije.

Veliko duš nam pride na pot le za trenutek in nam pomaga na majhne, preproste načine.

Morda so to preprosta srečanja v vrsti v trgovini, pogovor na avtobusu, v službi, na ulici, v restavraciji, na sprehodu, morda je to žival, ki jo srečamo in nam prinaša pomembno sporočilo.

Najlepše je, da imamo vsi svoje unikatne zgodbe, ki pa jih pletemo skupaj. Vsi, prav vsi, imajo določen namen v tem življenju. Včasih nam ljudje spremenijo življenje in ostanejo – včasih odidejo, da se lahko spremenimo. Katerokoli vlogo imajo ljudje za nas, jo sprejmimo, brez upiranja. 

Naše nevidne niti povezanosti naredijo ta planet čudovit in nepredvidljiv, saj nikoli ne vemo, kdaj srečamo nekoga, ki je poslan zato, da nam popolnoma spremeni življenje. Na lepše. 

Prirejeno po: elephantjournal.com