Obdobje stabilnega kozoroga

Pripravite se na kozorogovo obdobje in čeprav le to nastopi pred začetkom novega leta je to povsem novo obdobje. 22. decembra ob 4.19 uri se začne obdobje zime ter obdobje kozoroga. V zemeljskem znamenju se bo Sonce zadrževalo do 20. januarja, ko se ob 14.55 pomakne v znamenje vodnarja.

Obdobje stabilnega kozoroga (foto: profimedia) profimedia
22. 12. 2019

Kozorog napoveduje čas zemeljske, prizmeljene energije, ki je resna, ter zelo vztrajna. Ker se obdobje kozoroga začne na dan zimskega solsticija, ki prinaša najkrajši dan in najdaljšo noč v letu, resnično prihajamo v drugačno obdobje. Čas je, da se prepričamo, ali stojimo na pravem mestu - še preden začnemo novo leto. 

Kozorog je deseto znamenje v zodiaku ter tretje in zadnje zemeljsko znamenje. Njegova energija je zanesljiva in praktična, če jo znamo uporabiti na ustrezen način. Kozorog vedno išče nekaj globljega, tako na duhovni kot tudi na intelektualni ravni.

Prihaja stabilen energijski objem, tik pred vstopom v novo leto in s to energijo boste veliko lažje ohranjali svoj um zbran. Tudi Saturn, kozorogov vladar, se bo sprehajal po njegovem znamenju. Saturn vlada strukturi in nadzoru ter želi, da gradimo zapuščino za prihodnje generacije. To je obdobje, ko se začnemo resnično ukvarjati z ustvarjanjem trdnih temeljev, hkrati pa postavljamo svojo vizijo.

Obdobje kozoroga vas prosi, da načrtujete, ugotovite, kaj želite, nato pa to tudi uresničite. Vendar pri načrtovanju ne pretiravajte, ampak si privoščite tudi kakšno sprostitev.

V tem letnem času je zelo priporočljivo, da si ogledate področje študija ali dela iz povsem druge perspektive in ugotovite, ali želite ostati, kjer ste ali ne. Vreme postaja vse bolj hladno, zato se boste morda znašli v zasanjanem stanju. Ob toplih napitkih lahko razmišljate o vsem, kar se je zgodilo v preteklem letu, in o tem, kaj se lahko zgodi v prihodnosti.

Obdobje kozoroga vas bo potegnilo v to, da boste konec leta namenili ocenjevanju svojih dosežkov, hkrati pa boste sprejeli odločitve za novo leto. Ciljna usmerjenost kozoroga predstavlja postavljanje ciljev in prebijanje na lestvici. Namesto da vas delo popolnoma posrka vase, si vzemite trenutek, da se razjasnite o svojih ciljih. Tako se lahko z namenom premikate naprej, namesto da delate samo zato, ker morate. Običajno konec leta preživimo na zabavah in se veselimo, vendar vas bo energija kozoroga po tihem držala nazaj in vas zaščitila, če se boste preveč prepletali s cilji za prihodnost. Ne smete pozabiti na vse, kar ste doslej dosegli. 

Dobro se boste počutili ob misli na svoje dosežke, razmislite tudi o vsem, kar ste se naučili, in se ponovno povežite s seboj. To je odličen čas, da se udarite po hrbtu, dvignete glavo in se usmerite naprej. Nikar pa si v tem zimskem obdobju ne postavljajte nemogočih standardov.

V medsebojnih odnosih se boste v zimskem obdobju vrteli v smeri nenehnega izboljševanja, ter postavljanja standardov za tiste, ki jim dovolite v svoj prostor. Nikar pa ne pozabite na postavljanja meja in poznavanje lastne vrednosti.

Če se boste preveč intenzivno osredotočali na delo in dosežke, lahko zamudite prijetne vibracije in nova poznanstva.

Kozoroga motivira želja po oprijemljivih, resničnih dosežkih in uspehu, vendar to, kar je najbolj bistveno za to obdobje, ni samo želja po materialnem, ampak uspeh, ter z njim povezano zadovoljstvo.

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še:

Zimski solsticij 22. 12. – edino pravo novo leto

Sončev mrk (26. decembra): Zaključek karmične poti