Odločitve, ki vas bodo osrečile

Spremenite nekaj stvari in videli boste, da se boste počutili veliko bolje. Ampak zdaj ne govorimo le o gibanju, zdravi hrani in pozitivnih mislih. Naredite nekaj tudi za druge, na primer za živali.

Odločitve, ki vas bodo osrečile  (foto: Shutterstock) Shutterstock
22. 6. 2012

Ne kupujte, posvojite

Če razmišljate o nakupu novega družinskega člana, domače živali, razmislite, ali res nujno potrebujete psa z rodovnikom? Zakaj ne bi raje posvojili živalce iz katerega od prepolnih slovenskih zavetišč? Tako boste zmanjšali število zapuščenih živali, dobili pa boste veliko ljubezni in vdanosti novega ljubljenčka.

Pomagajte zavetiščem

Če nimate možnosti, morda tudi želje, da bi posvojili živalco, potem jo lahko posvojite na daljavo ali pa zapuščene kužke hodite sprehajat le občasno, nekajkrat na teden. Vsaka finančna pomoč in tudi sprehod z zapuščeno živaljo bo vsem polepšala življenje.

Prijavite vsako nasilje

Če ste priča nasilju nad živalmi, ga prijavite veterinarski inšpekciji ali policiji. Morda boste tako rešili kakšno življenje in živali omogočili dostojno bivanje.

NE! testiranju na živalih

Z odločitvijo, da boste kupovali le izdelke, ki niso testirani na živalih, ste naredili že veliko, predvsem pa ste se odločili za kakovostno kozmetiko.

Pomembnost recikliranja mobitela

Ali se sploh zavedate, koliko škode naravi naredi odvržen mobitel? Zaradi potrebe po mobilnikih oziroma stvareh, ki so nujne za mobilne telefone, se v Afriki odpirajo novi rudniki, zaradi katerih uničujejo tropske gozdove in posledično tudi šimpanze. Raje zberimo mobilne telefone in stare baterije ter jih varno reciklirajmo.

In če bi še radi pomagali vsem živalim ...

Potem se skoraj nujno odločite za vegetarijansko prehrano, saj boste tako prijazni do živali in do lastnega zdravja. Prav presenečeni boste, kako se boste dobro počutili. Krznu pa, upamo, ste se že davno odrekli. A nikar zdaj ne postanite nasilni do drugačnih. Sami naredite, kar je v vaših močeh, druge pa pustite, naj se odločajo po svoje in po svoji vesti.