Ogenj, voda, zemlja in zrak: Kateri element prevladuje pri vas?

Vesolje je povezano na več načinov z vsem, kar se dogaja znotraj vseh bitij. Ljudje smo pravzaprav združitev vseh naravnih elementov, ognja, vode, zemlje in zraka. Naše osebnosti pa odražajo prevladujoči element v nas.

Ogenj, voda, zemlja in zrak: Kateri element prevladuje pri vas? (foto: pexels) pexels
11. 11. 2020

Če se sprašujete, kateri element prevladuje pri vas, potem preberite značilnosti vsakega elementa. Na to seveda vplivajo naša zodikalna znamenja (znaki in podznaki).

Priporočljivo je, da so elementi v sozvočju, s pridobivanjem določenih kvalitet in z osebnostno rastjo pa lahko razvijemo tudi značilnosti drugega elementa.

Ogenj (oven, strelec, lev) 

Ognjena bitja imajo močno željo po tem, da dosežejo svojo ambicijo in jo po navadi uresničujejo tako, da ostajajo zvesti samemu sebi. Posamezniki, v katerih prevladuje element ognja, so voditelji in s tem navdihujejo tudi druge. So neodvisni posamezniki, ki so vedno odprti za nove dogodivščine in doživetja. Živijo pod načelom in motom, da je poštenost najboljša politika. Notranja želja po samo-uresničitvi jih motivira, da ustvarijo nekaj novega ter s tem navdihnejo celotno skupnost. Z vso vnemo se lotijo vsega, kar jim srce poželi oz. cilju sledijo z vso notranjo prepričanostjo. Lahko ste luč svetlobe na koncu tunela, ki vodi ljudi s pomembnim sporočilom za svet.

Zemlja (devica, bik, kozorog) 

Posamezniki, v katerih prevladuje element zemlje, so naravni zdravilci, ki se trudijo narediti pozitivno spremembo na svetu. Ker so izredno vztrajni, potrpežljivi in zanesljivi, se lahko preveč obremenjujejo z bremenom odgovornosti, zato veliko časa preživljajo sami s seboj. Posamezniki, v katerih prevladuje element zemlje, so sočutni, pomagajo ljudem, so odgovorni, zagovarjajo tudi druge, s svojim delovanjem pa se trudijo narediti ta svet lepši za vse. Občasno so zadržani, vsaj ko se gre za raven svojih čustev. Za mir in udobje se obrnejo k naravi, kjer si lahko okrepijo svojo naravno moč zdravljenja. 

Zrak (tehtnica, dvojčka, vodnar) 

Zračna bitja so nosilci vizije in motivacije. Prirojeni učitelji, ki si prizadevajo vzpostaviti mir in udobje na Zemlji. Če so pod stresom, si pogosto vzamejo čas zase, da se lahko nato ponovno osredotočijo na življenje okoli sebe. Če v vas prevladuje element zraka, potem ste vizionar, želite si imeti bližnje ob sebi, ste pacifist, ki vedno poskuša rešiti konflikte. Pogosto lahko razburkate s tem, v kar osebno verjamete. Svoje sporočilo svetu delite prek kreativnega izražanja. 

Voda (ribi, rak, škorpijon) 

Posamezniki, v katerih prevladuje element vode, so kreativni, intuitivni, svojega polnega potenciala pa se po navadi zavedo s prepoznavanjem samega sebe in svojih resničnih notranjih kvalitet. So izjemno intuitivni in se vedno zanašajo na svoja čustva, druge zdravijo s svojo kreativnostjo. Znotraj sebe najbolje vedo, kako pomagati sebi in tudi ljudem v okolici. So prispodoba duše, saj prinašajo glasbo, umetnost, veselje v vse, kar se lotijo. Cenijo čas, ki ga preživljajo sami s seboj, so izjemno občutljivi in senzibilni na dogajanja v okolici.  

Vir: consciousreminder.com

Poglejte si še: