7 pogostih napak žensk v odnosih z moškimi

Včasih težko razumemo nasprotni spol. Pogoste napake, ki jih počenemo, pa druge odvračajo. Danes bomo pogledali nekaj napak, ki jih ženske pogosto nezavedno počnejo v odnosih z moškimi. (Seveda pa lahko podobno velja tudi obratno - spol ni nujen pogoj za sledeče napake.) 

7 pogostih napak žensk v odnosih z moškimi (foto: profimedia) profimedia
23. 9. 2018

1. Moški potrebuje svoj prostor

Seveda, da ste rade veliko s partnerjem. A če nekomu sledimo povsod, to nanj deluje klastrofobično in zadušljivo. Ljubiti nekoga ne pomeni, da naj bi bili z njim 24ur, 7 dni v tednu. Ljubiti pomeni dajati svobodo. Kar uničuje svobodo, ni ljubezen. Mora biti nekaj drugega. Pomeni privoščiti človeku, da živi samega sebe in svoje življenje. Da se ima lepo tudi sam. Le v samoti lahko slišimo sebe, glas svoje duše, in ko smo povezani s seboj, smo bolj srečni ter ustvarjamo boljše odnose. Če dovolite partnerju svobodo in čas, da je lahko sam, bo to ugodno vplivalo tudi na vajin skupen odnos.

2. Če je namenjeno, da odide, bo odšel

Če nam nekdo ni več namenjen, če si želi oditi, če mora oditi... bo slej kot prej odšel. Pa če počnemo karkoli želimo, lahko se postavimo na glavo in se trudimo biti popolni... Ne poskušajte nikoli obdržati partnerja na silo. Prepričavanje ali rotenje ne bo pomagalo. Pomaga samo sprejemanje situacije takšne kot je in enostavno dovoliti, da odide, če tako želi. Če imamo nekoga radi, moramo tej osebi iz srca privočiti, da je srečna - pa če tudi ne z nami. 

3. Fantaziranje, da sta skupaj

Morda vam je nek moški zelo všeč, morda vas obsipava s komplimenti in je nadvse pozoren. Morda imata tudi spolne odnose. A nikar ne fantazirajte o tem, da sta zato sedaj že samoumevno skupaj. Če ste zmedeni, če ne veste, kaj in kako, vprašajte direktno in iskreno. Jasno se pogovorite, na sklepajte kar tako. Če se vajine želje ne skladajo, se bodo vajine poti tako ali tako razšle. 

4. Ne poskušajte ga spremeniti

Morda opazite napake pri njemu, morda veste, kaj bi moral spremeniti ali vas pač nekaj zelo moti – a nikar ne poskušajte spremeniti drugega! Tako kot ne želite, da drugi na silo spreminjajo vas. Človeka lahko zgolj in samo sprejmete takšnega, kot je. Spremeni pa se lahko samo vsak sam.

5. Ne poskušajte ga narediti ljubosumnega

Še ena zelo pogosta in priljubljena napaka žensk. Ne poskušajte dobiti njegove pozornosti na način, da bi v njemu vzbudile občutke ljubosumja zaradi drugih moških. Morda boste tako res vzbudile pozornost, vendar negativno. Moški bo zainteresiran za vas zaradi vas samih, ne zato, ker ste všeč drugim. 

6. Ne bodite “drama-queen”

Moški sovražijo dramo. Na živce jim gredo ženske, ki naredijo sceno iz nič. Bodite preproste. Ni absolutno nikakršne potrebe po ustvarjanju drame. Bodite umirjene v sebi. Pokažite svoja čustva, vendar ne bodite ves čas na višku viharja in ne ustvarjajte težav, ki jih ni.

7. Vzpostavite svojo lastno samozavest

Ne čakajte, da vam pove, kako lepe in pametne ste. Bodite samozavestne (kar ne pomeni polne sebe, seveda). Moški cenijo samozavestne ženske. Ne bodite megla! Bodite trdne v sebi! 

Sicer pa... učite se iz napak. Zato jih počnete. In kreirajte boljše odnose.

themindsjournal.com