Oktobra odpiramo vrata v novo realnost

 

Oktober bo vse prej kot dolgočasen. Zgodilo bi se nam celo lahko, da nam ''nič več ne bo jasno''. Naša podzavest bo aktivnejša. Občutil se bo tudi vpliv prednikov ter naše vzgoje. Predvsem pa bo življenje pred nami odprlo nova vrata.

Oktobra odpiramo vrata v novo realnost (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
1. 10. 2019

Pred vami so nove priložnosti na starih poteh, jih prepoznavate?

Oktober bo zanimiv. Zdelo se bo, da ujčkamo zastarele koncepte in se jih trudimo nekako umestiti v moderne čase. Kot bi se odločili za nek retro pogled na svet. To ni slabo. Tako lahko obudimo stare dobre vrline, kot so poštenost, marljivost, spoštljivost..., saj vsi poznamo izraz, da je nekdo stare šole, kar pomeni, da je še posebno uglajen. 

Vsak posameznik se odloča sam, kakšna oseba je. Čeprav mnogokrat slišimo, da je viteštvo ali kavalirstvo izumrlo, pa to ne pomeni, da to velja tudi za nas. Vsak izmed nas je lahko 'kavalir' v svojem vsakdanu, ne glede na spol.

ČAS JE ZA NEKAJ NOVEGA

Število 10 vedno prinaša rez preteklosti in karme. Letos je to še posebno pomembno, saj smo v najbolj karmičnem letu tisočletja (zaradi končnice 19 v letnici 2019), torej bodo določene odločitve in dogodki meseca oktobra ključnega pomena za kolektivno zavest človeštva. Bomo kot človeštvo končno premagali izzive pohlepa, ega ter teme znotraj nas?

Če se že nekaj časa odločate za večjo spremembo, predvsem, če je le-ta povezana z vašim domom, zdravjem, športom, prehrano ali gradnjo, je oktober kot nalašč čas za vas. Tudi zdravniški posegi in zdravljenje akutnih bolezni bo v tem času boljše. Za vse, ki bi radi delali na sebi, pa je izvrsten čas za pogled v svoje otroštvo ter v zavest, ki jo nosite v svojem DNK. 

KDO JE OSEBA, KI JO USTVARJATE?

Veste, kdo določa, kakšna oseba ste? Vaši starši, vzgoja, pretekle izkušnje, znanje, možnosti…? Ali vi? Ne glede na situacijo, v kateri se nahajate, pa naj bo dobra ali slaba, samo VI določate, kdo ste in kako se odzivate.

Nihče vas ne more prisiliti, da ste dobri ali zlobni. Ne predajajte svoje moči pritiskom okolice! Zdaj je čas, da razmislite, kakšna oseba želite biti in pričnete dolgoročno strategijo doseganja točno tega: najboljše oblike sebe.

PODZAVESTNO SPREMENLJIVO OBLAČNO

Naša podzavest bo v tem mescu še posebno aktivna. Možno je, da se bomo odzivali na nam nepoznan ali vsaj nevsakdanji način, brez da bi pravzaprav razumeli, zakaj. Dovolite si tudi takšne občutke, katerih sicer niste vajeni. Prisluhnite sebi in svojim globinam. Samo tako boste lahko premagali strahove, za katere niti ne veste, da jih imate, ter znova ozavestili želje, katere ste potlačili.

Vsem se nam je že zgodilo, da smo se nečemu odrekli, da smo potlačili ali zanikali svoja čustva, pa naj gre za jezo ali pa zaljubljenost, morda željo ali radost. Zdaj je čas, da pride na plano vse skrito, ne glede na predznak občutkov. Dovolite si biti žalostni in raziskujte, zakaj je temu tako. Kaj obžalujete? Kako bi lahko v preteklosti ravnali drugače in seveda, odločite se, da boste v prihodnje to upoštevali.

MNOGI BOSTE DOBILI ŠE ENO PRILOŽNOST!

Naj oktober ne spolzi mimo brez, da bi (znova) poskusili doseči cilje, nad katerimi ste že obupali. Brskajte po svojem spominu. Če imate to možnost, povprašajte svoje starše, česa ste si želeli kot otrok in kaj je bila največja ovira, s katero ste se soočali. Vse to so pomembni podatki, saj tvorijo prva bolečinska jedra, na katera se boste odzivali še prav posebno močno v tem mesecu. Obenem pa vam lahko pomagajo pri izpolnitvi vaših otroških sanj.

Oktober nosi možnost spremembe, ki bo dolgotrajna, zato učinek naših odločitev ne bo takojšen. Ne upajte na hitre rezultate in čudeže. Raje izberite daljšo, a pravo pot.

Z Ljubeznijo za vas,

Lili Sorum