Osvobodimo se in zaživimo življenje, ki si ga zaslužimo

Večina ljudi se počuti utesnjene v življenju, ki ga živijo. Pogosto niti ne vedo, zakaj je tako. Vzroki za takšno doživljanje realnosti so različni, a rešimo jih lahko le na en način – da začnete živeti svoje življenje.

21. 8. 2012

V otroštvu in v naših najstniških letih smo najprej od svojih staršev in družine, nato pa od vrstnikov, varuhov, učiteljev,... prevzeli številne načine obnašanja in prepričanj. Vsa ta prevzeta prepričanja pa niso naša. So izkušanja in realnost drugih. Kot taka nas omejujejo, saj nam ne dopuščajo preizkušanja naših življenj. Prevzemanje prepričanj se nadaljuje tudi kasneje – od prijateljev, partnerjev, sodelavcev ...

Naša osnovna potreba je biti ljubljen. Želimo ugajati in biti prepoznani. Tako živimo življenje, ki se nam zdi, da bo všečno okolici. Pa se kdaj resnično vprašamo: »Kakšno življenje si želim živeti jaz?«

Odgovor lahko najdete samo tako, da si daste priložnost in čas, da spoznate sebe. Da izkusite, katera prepričanja so vaša, in katera prevzeta, si dovolite izražati svoje potrebe in svoja pričakovanja, da pozabite na strah, kot je »Jaz ne bom sprejet« in opustite prepričanja in dejavnosti, ki niso vaše in vas ne osrečujejo.

Ko si dovolite sprejeti in zaživeti drugačno, vašo resnično realnost, se bodo tudi situacije v vašem življenju spremenile. Vse bo postalo podpora vam, ker to ste vi. Dovolite si spremembo, kajti brez spremembe ne more biti napredka. Ne morete odkriti sebe. Verjetno se bodo določeni odnosi ohladili, določene situacije obrnile. Včasih je potrebno prekiniti (lahko le začasno) določene odnose in aktivnosti, da spoznamo kaj novega. Dopuste spremembo. Realnost se bo sčasoma sestavila nazaj, na novih temeljih, ki vas bodo podpirali.

Načinov, kako odkriti sebe, je več, vsem pa je skupno, da je človek do sebe odkrit in jasen. Najprej to mora biti do sebe.

Ena največjih ovir, ki nas zaustavlja pred življenjem, polnim radosti in svobode, je prepričanje »ne zmorem«. Seveda zmorete! Vsak lahko! Le korak v neznano naredite.

Priporočam vam čudovito vajo, ki vas bo prepričala, ste sposobni narediti nekaj, kar se vam zdi nemogoče:

Potrebujete sveže nekuhano jajce in ravno podlago. Umirite se. Primite jajce, postavite ga pokončno na podlago, osredotočite se nase in dajte namero, da naj jajce stoji pokonci. (Zbijanje jajčka ne velja.) Videli boste, kakšno moč boste začutil v sebi, ko vam uspe!!

In tako kot jajce, lahko pokonci postavite tudi svoje življenje!

Anja Timzoya

www.strast-izpolnitev-jaz.com

Vaja mi je bila predana na Delavnici osebne jasnosti pri Zvonimirju C. Ballonu. Pridružite se nam na predavanju in spoznajte Zvonimirja C. Ballona.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri