Otrok zrcali starševo vibracijo

Otroci si ustvarjajo podobo o sebi in svetu glede na vibracijo staršev in glede na to koliko potrditve prejmejo v prvih 7 letih svojega življenja.

Otrok zrcali starševo vibracijo (foto: pixabay) pixabay
19. 1. 2020

Ko se otrok rodi, je nepopisan list. Njegova podzavest se oblikuje do dopolnjenega 7. leta. Otrok je v tem obdobju zelo dovzeten za zunanje dražljaje in v njegovih možganih se takrat tvorijo povezave, ki določene besede/dogodke povezujejo z ustreznimi čustvi. Kakor se starši odzivajo na življenje, kakršno vibracijo starši večinoma oddajajo, to se zapiše v otrokov čustveni sistem in podobna čustva otrok doživlja skozi svoje nadaljnje otroštvo ter svoja prepričanja utrjuje in jih nosi s seboj v odraslo dobo. Zato je zelo pomembno, da preverimo svoja prepričanja in svoje dojemanje sebe in sveta naravnamo na visoko vibracijo.

Kaj pa je to osebna vibracija? 

Vibracija je skupek naših misli (zavestnih in podzavestnih), besed in čustev, ki tvorijo naše energetsko polje (aura). Vsa naša podzavestna prepričanja pa tvorijo našega notranjega otroka, saj smo jih ponotranjili v našem zgodnjem otroštvu od oseb, ki so nam bile blizu v takratnem obdobju.

Otroci do 7. leta so povezani s starševim energetskim poljem ter se od starševega notranjega otroka učijo o sebi in življenju.

Ko se osvobodimo omejujočih prepričanj in vzorcev, ki nam ustvarjajo stres ter smo naravnani na pozitivno vrednotenje sebe in dogodkov v svojem življenju, takrat smo v visoki vibraciji, saj v nas prevladujejo čustva radosti, miru in ljubezni. Takrat tudi naš otrok postane ob nas bolj umirjen in fokusiran.
Ko pa smo naravnani na kritiziranje (sebe ali drugih) ter dogodke zunaj sebe vrednotimo na negativen način, ki v nas vzbuja čustva strahu/jeze/žalosti, takrat je naša skupna vibracija nizka, kar se pri majhnih otrocih odraža v obliki joka/jeze/užaljenosti/frustracije za vsako malenkost.

Dobra novica pa je, da svojo vibracijo vedno lahko povišamo, kar pa terja spremembe, ki jih naredimo v sebi – z osvobajanjem omejujočih vzorcev razmišljanja, naravnanostjo na hvaležnost, spoznavanjem sebe, grajenjem pozitivne samopodobe in fokusiranjem na pozitivne stvari v življenju.

Kako povišati svojo vibracijo?

Visoko vibracijo dozežemo z zavestnim osredotočanjem svojih misli na tisto, kar v nas vzbuja pozitivne občutke. Osvobajanje negativnih vzorcev razmišljanja in sprejemanje sebe je seveda ključnega pomena.

Instant višanje vibracije v trenutku?

Ko v sebi čutimo stres in so naše misli razpršene, takrat lahko opravimo “instant višanje vibracije”, in sicer tako, da nekaj minut posvetimo pozornost tistemu kar nas veseli. Vsakdo zase ve, kaj je tisto kar ga veseli in mu ustvarja občutek notranjega miru. Lahko je to sprehod, tek, kreativen hobi…
Najhitrejša in najučinkovitejša pot do takojšnjega povišanja vibracije pa je meditacija.
 
MEDITACIJA ZA STIK S SEBOJ (12. VAJA iz knjige Žepna lučka):

Zaprite oči. Trikrat globoko vdihnite in izdihnite. Sprostite um in telo ter svoje misli le nežno opazujte. Osredotočajte se na svoje dihanje in občutke, ki se vam v telesu pojavljajo.
Z vsakim vdihom objemite občutek z ljubeznijo, z vsakim izdihom pa sprostite napetost iz telesa.
V tem stanju ste lahko nekaj minut oz. kolikor čutite, da je trenutno za vas ok.
Nato odprite oči in zapišite čim več svojih pozitivnih lastnosti.
Stavek naj se začne z: Rada se imam, ker…

Avtorica: Kristina Dia, čustvena mentorica za otroke, diamantko.si
KONTAKT: info@diamantko.si ali Facebook