Pater Karel Gržan: V ozadju se dogaja boj med dobrim in zlim

Nekaj lepih misli patra dr. Karla Gržana.

Pater Karel Gržan: V ozadju se dogaja boj med dobrim in zlim (foto: Goran Antley) Goran Antley
22. 5. 2021

Dr. Pater Karel Gržan:

"Vzamimo stvari v premislek. Sedaj je čas, da prebudimo svojo misel. Moramo iti v prebujeno misel. Stvari niso tako enoumne in enostavne, kot nam jih želijo prikazati. Stvari moramo uvideti tudi v zakulisju. O stvareh bi se morale sprožati javne debate, pa se ne. Imamo enoumno poročanje, kar ni dopustno. Kjer je enoumnost, je neumnost. Obe strani je potrebno prikazati zelo iskreno in odprto. Ne pa delovati manipulativno. Ljudi je potrebno seznaniti z obema stranema. Potrebno je biti iskren. 

Sem veliki optimist glede prihodnosti! Manipulacija nikoli ne uspe. Zavest se prebuja. Osebni premislek se budi. Jaz nikogar ne prepričujem. Jaz ne govorim resnice. Samo iskreno pripovedujem miselne izzive za tvojo spoznavno resničnost. Danes je odgovornost, da se v prepletanju miselnih izzivov bistrimo, kar bo odprlo pot k poglobljeni človečnosti. 

V ozadju se dogaja boj med dobrim in zlim. To se čuti tudi na duhovni ravni. Izjemno dobro zaznavam tudi sam, da se dogajajo prelomne stvari. Ve se, na čigavi strani moramo stati. Na strani človečnosti. Vsak bo enkrat stopil pred "šefa" in tam ni nobene možnosti sprenevedanja. Takrat preprosto si resničen in ti je žal za vse, s čimer si zatajil svoje služenje človečnosti. 

Nikogar ne sovraži, kajti zlo se hrani z našim sovraštvom. Ko sovražiš, hraniš zlo. Ne dovoli si mržnje do kogarkoli. Pusti vsakemu njegovo resničnost. Ne zapadi strahu. Strah je vir manipulacij. Vzpostavi tisto socialno mrežo, ki te bo vodila k optimizmu, uvidom in svetlobi razmišljanja. Išči, kar je lepo in svetlo. Ironiziraj, kar je neumno. Ne sovraži, ampak v igrivi ironizaciji osvobajaj samega sebe. Poskrbi za higieno misli in srca."

Vir: YouTube: Pogovor s dr. Karlom Gržanom