Pazite, kaj počnete, vse se vrača

9. 1. 2021
Deli
Pazite, kaj počnete, vse se vrača (foto: pexels)
pexels

Vse, kar naredimo, je podvrženo univerzalnemu zakonu karme.

"Ljudje so dediči svojih dejanj." (Buda) ali slovenski rek: "Kar seješ, to boš žel."

Zakon karme je univerzalni zakon, ki skrbi, da se vsakdo sreča s posledicami svojih dejanj, ki jih je povzročil. Če delujemo dobro, se nam povrne dobro, če delamo slabo, pa dobimo enako nazaj. Energetski odtisi, ki so nastali iz naših misli in dejanj namreč ostanejo prisotni v energetskem polju. Vsako naše dejanje in celo misel (!), ki smo jo poslali v vesolje, pa tudi tisto nezavedno v nas, ostaja prisotno kot energetski odtis. Ko naredimo nekomu nekaj slabega, morda le mislimo negativno (maščevalno, jezljivo, agresivno...) o določeni osebi, ta energija ne le, da odide v prostor, pač pa ostane tudi v našem lastnem polju, na ravni duše - kot odtis.

Ta odtis pa bo slej kot prej pričel ustvarjati probleme v našem življenju. Ne nujno takoj, lahko kasneje z zamikom, zato vzroka in posledice ne bomo med seboj povezali. Tudi same oblike vračanja so lahko različne. Za primer: nekomu namensko poškodujete avto, ko pridete domov pa se vam pokvari pralni stroj

Dejstvo je tudi, da zakon karme danes deluje mnogo hitreje, kot je včasih. Stvari se vračajo vedno hitreje. Včasih smo naredili nekaj slabega, pa to dobili nazaj morda v naslednjih življenjih. Danes se to lahko dogodi že v razmaku nekaj minut, ur ali dni!

Vsaka energetska tvarina, ki ima negativen naboj, namreč zahteva, da se razgradi, ta razgraditev pa se lahko izvrši samo na mestu, kjer je nastala. Karma tako predstavlja nerazgrajeno negativno energijo, ki smo jo nekoč odposlali (zavestno ali ne) in zahteva razgraditev.

Zato je pomembno, da smo čim bolj zavestni svojih dejanj in misli. Naj bo vedno prisotna misel, kaj počnemo in kako počnemo? Ljubezen in iskrenost pa naj bosta pri tem glavni vodili.

Po navdihu: atma.hr

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan