Ples brez forme - popolnost trenutka

Se spomnite, kako ste plesali, ko ste bili še otrok? Lahko bi mu rekli tudi naravni ples ali popolnoma svobodno gibanje telesa. Kot pove že ime, ples brez forme ne uporablja naučenih korakov ali določenih pravil gibanja, temveč plesalcu dovoljuje, da gibi sledijo njegovemu trenutnemu občutenju.

2. 3. 2011

Pri tem plesu torej ne obstajajo pravilni ali napačni koraki, treba se je le predati glasbi in zaupati inteligenci telesa, ki nas vodil tja, kamor je prav, da gremo. To je proces, pri katerem se s plesom odvajamo od pridobljenih navad in se vrnemo k prvobitnemu stanju telesa, ki nam je podarjeno z rojstvom. Vrnemo se k samemu sebi, k naravnemu, nepogojenemu gibu, k popolni svobodi tistega, kar naše telo je in kar zmore.

Se spomnite, kako ste plesali, ko ste bili še otrok?

Pravzaprav moramo najprej pozabiti vse naučeno, šele potem se lahko naša energija začne prosto izražati skozi gib. Če se dovolj odpremo, nas glasba sama pelje v naše naravno gibanje. Zato na delavnicah plesa brez forme veliko raziskujemo telo, izvajamo vragolije in njim podobne otroške ‘neumnosti’, da bi spet začutili pozabljeno.

Telo počasi postaja mehkejše in z njim je mehkejše in svobodnejše tudi življenje – vedno bolj brez stresa in napetosti, vedno bolj radostno ter vedno bolj zdravo in igrivo.

Več informacij o delavnicah plesa brez forme najdete na spletni strani www.bindu.si