Ali ste moškemu na 1. mestu? Naslednji znaki kažejo, da ste!

17. 11. 2023
Deli
Ali ste moškemu na 1. mestu? Naslednji znaki kažejo, da ste! (foto: shutterstock)
shutterstock

Razmerja včasih vzbujajo dvome, a s prepoznavanjem teh signalov boste zlahka ugotovili, kje stojite.

Moški, ki ima zdrav pristop k razmerju, se ne izogiba srečanju z ljudmi, ki so vam blizu (npr. prijatelji ali družina), niti ne skriva svojih bližnjih pred vami. Prav tako spodbuja vaše odnose izven razmerja in vas ne želi zavestno ločiti od kroga ljudi, ki mu pripadate, saj se zaveda, da ne pripadate nikomur in da vas je gradilo veliko ljudi.

Medsebojna podpora je osnova kakovostnega odnosa, vendar to ni podpora, ki se meri, beleži, vrednoti in omenja, ko partner nekaj potrebuje v zameno. Prava, iskrena podpora je ponujena naravno, brez zadržkov in kalkulacij. Je naložba v rast partnerja in razvoj odnosa. 

Še en pomemben signal je partnerjevo izkazovanje zanimanja za vaše misli in stališča. Ni nujno, da imate enake okuse ali interese, vendar je pomembno, da jih spoštujete. Vaše mnenje ima vrednost in težo. Temelji na situacijah, ki so vas oblikovale in izkušnjah, ki ste jih imeli.

Moški, ki mu je mar za vas, vas bo pozorno poslušal. Spustil se bo v pogovor, vezan na teme, ki vas zanimajo, in se o njih celo izobraževal. Konec koncev bi tudi vi to naredili zanj, kajne? Moški, ki mu je mar, želi vedeti, kaj in kako mislite. Hkrati pa se o svojih mislih in občutkih odpre tudi sam. Tudi če ne zna razložiti, kako se počuti, to poskuša. Ne zapira se vase, ampak daje vpogled v ključne elemente svojega značaja.

Čeprav razmerja zahtevajo nekaj kompromisov, predvsem pa razumevanje, mora biti ena stvar obema partnerjema jasna. Nobeden ne more in ne sme poskušati spremeniti drugega. 

V razmerju ste, da delite, se povezujete na intimni ravni in odkrivate nove različice sebe, ki vam prej niso bile na voljo. V razmerju pa niste zato, da bi se popolnoma odrekli lastni identiteti. 

Zadnji znak, da je partnerju mar za vas in vas ima na vrhu svojih prioritet, je povezan z načrtovanjem prihodnosti. Tu ne govorimo o skupnih sanjah in upih, ampak o realnih stvareh, vezanih na bližnjo prihodnost. To vključuje načrtovanje skupnega časa, načrtovanje aktivnosti, načrtovanje naslednjih korakov v vaši zvezi itd. ter pri tem upošteva morebitne želje, ki ste jih izrazili. S tem poudari, da želi z vami deliti tisto, kar mu je pomembno. Če vas vključi v svoje načrte, s tem jasno nakaže, da razmišlja o skupni prihodnosti in si vas želi ob sebi.

Vir: sensa.story.hr