Pogled v preteklost je poduk za sedanjost in recept za prihodnost

Pomembne stvari so postale nepomembne in nepomembnim smo umetno dvignili vrednost. Trudimo se izpostaviti svojo pomembnost, namesto da bi se trudili dvigovati raven svoje osebnosti. Predajamo se znamenjem moči, pri čemer čedalje bolj zanemarjamo svoj notranji razvoj. Lahko se sprenevedamo in hlinimo zadovoljstvo, vendar - ali smo globoko v sebi resnično zadovoljni? Ali nismo vsak dan priča številnim življenjskim situacijam in stiskam, ki vedno znova potrjujejo, kako nemočno in šibko je človeško bitje …

21. 6. 2011

Materialni svet, bogastvo in številni dejavniki, ki ga spremljajo, so postali naša vsakodnevna mora tako za tiste, ki so materialno podprti, kot za tiste, ki so v pomanjkanju. Ali nista vsesplošno nezadovoljstvo in pomanjkanje pozitivne energije prva pokazatelja naše nemoči?

Se sprašujete, zakaj je na svetu toliko bolnih ljudi, zakaj je vse več novih neobvladljivih bolezni in situacij… S tem, ko se ukvarjamo le z materialnim, torej z zunanjim svetom, vse bolj tlakujemo pot, ki vodi h koncu človeške družbe. Lahko stojimo nemočni in nemo opazujemo, kako se vse ruši, kako nam drugi, ki smo jih opredelili za »elite,« oblikujejo življenje, ali vzamemo življenje v svoje roke, dvignemo stanje zavesti in prevzamemo vlogo glavnega igralca v teatru, ki semu reče življenje.

Ravnovesje med materialnim in duhovnim

Seveda ne gre zanemariti obstoja materialnega sveta, od katerega smo odvisni in je odraz naše civilizacije. Vendar mu moramo pripisati pravo vrednost in ga postaviti v ravnovesje z duhovnim .

Pozabljamo, da ob materialnem svetu obstaja duhovni svet, ki je zgrajen na temeljih energij narave in vrednot osebnosti ter zdravega in zadovoljnega življenja. Duhovnost je oblika sproščanja, ki vključuje tudi notranje ravnovesje.

Prostor, kjer ima vsak igralec svojo vlogo, s katero v obsegu svojega osebnega dometa dvigne raven življenja in doseže maksimum. Pri čemer ni le zadovoljen, ampak tudi srečen in zdrav. V harmoniji teh dveh svetov dobiva naše življenje smisel, h kateremu podzavestno težimo vse od našega obstoja.

Poti k notranjemu razvoju so številne, vendar je vsem osnova sprejemanje. Ne upirajte se duhovnemu svetu. Ozavestite svojo preteklost, podzavest in na njej postavite temelj za sedanjost in prihodnost. Ena od poti, ki vodi k ugotavljanju preteklih, sedanjih in prihodnjih dogodkov, ki oblikujejo osebnost, je razumevanje nekaterih osnovnih principov.

se nadaljuje ...

Vesna Ristovska