POLETNI SOLSTICIJ - ko meje med svetovi postanejo tanjše

20. 6. 2021
Deli
POLETNI SOLSTICIJ - ko meje med svetovi postanejo tanjše (foto: pexels)
pexels

Solsticij je že od nekdaj veljal za izjemno magičen čas.

Poletni solsticij se zgodi v pondeljek, 21. junija 2021. To je dan, ko sonce "obstane". Pričenja se tudi čas znamenja raka. 

Tokratni solsticij se zgodi 6 mesecov po Veliki konjunkciji, ki smo jo imeli decembra, kar predstavlja nov zavoj na naši poti k novi Zemlji. 

Na solsticij meje med svetovi postanejo tanjše, zato se takrat lažje povežemo z bitji narave, z zdravilnimi energijami, s svojimi vodniki in tudi z onostranstvom. 

V tem času lahko mnogo bolje čutimo svojo notranjo povezavo z Zemljo in z vsem obstojem. 

Glede na raziskave, ki jih je vodil geobiolog Rory Duff, je dan pred solsticijem čas, ko se energetska mreža planeta poravna, kar ustvarja valove harmonije, miru in zdravljenja po vsem planetu.

Te harmonične frekvence se zadržijo nekaj dni in nam pomagajo do višjih dimenzij in višjega stanja zavesti.

Preprost način, kako izkoristiti to energijo, je preživljanje časa v naravi. Pojdite v gozd, na travnik ali ob vodo. Dovolite si postati eno z naravo in z Zemljo. Dovolite si, da se uskladite s srčnim utripom planeta. 

Solsticij prinaša magične, zdravilne in harmonične energije, nekateri kozmični dogodki pa še dodajajo svoje energije. 

Tik pred solsticijem se največji planet našega osončja, Jupiter, prične gibati retrogradno. Ko planet vstopa v retrogradno gibanje, pravimo, da vstopa v podzemlje, kjer se podaja na potovanje skozi sence, z namenom, da prinese luč novega zavedanja.

Takrat se sprašujemo, kakšne misli si govorimo in skozi kakšna očala gledamo na svet? Kako lahko postanemo bolj odprtega uma in bolj spodbudni do samih sebe? 

Seveda Jupiter ne bo edini retrogradni planet v času junijskega solsticija. Hkrati so v retrogradnem gibanju še vedno Merkur, Saturn in Pluton. To povzroči občutek upočasnitve in nam s tem daje možnost, da se ustavimo in zares poglobimo svojo povezanost s trenutnimi energijam. 

To je čas, da se predamo in dovolimo življenju, da nam pokaže pravo pot. 

Ko se predamo in povežemo z energijo narave, se pričnemo učiti nove stvari, širimo svojo zavest in um. 

Naj nas vodijo energije... postanimo boljši poslušalci in sedimo s seboj v miru, ne glede na to, kje v življenju trenutno smo. 

Dovolite si v tem času sočutje do sebe in do vsega, kar je. 

Trenutne energije lahko spodbudijo duhovna prebujanja, iskanje novih znanj in zaznavanje naših vodnikov ter pretok znanj iz višjih sfer. 

Naj svobodno teče tok skozi vas. Vedite, da ste ljubljeni. Da si zaslužite ljubezen. In da je najmočnejša stvar, ki jo lahko naredite, prav ta, da imate radi sami sebe. 

Želimo vam magičen vstop v poletje!

Vir: foreverconscious.com

Poglejte si več o solsticiju v članku: Poletni solsticij – vrhunec energije in svetlobe

in Poletni solsticij: Pozabljeni obredi naših slovenskih prednikov

 

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman