Polna luna in lunin mrk - najmočnejši vozel tega leta!

Že čutite prisotnost polne lune in luninega mrka, ki prihaja v torek, 16. julija 2019 ob 23.31 uri? Poglejmo si, kako bo ta dogodek vplival na nas po besedah astrologinje Sonje Šmit. 

Polna luna in lunin mrk - najmočnejši vozel tega leta! (foto: profimedia) profimedia
13. 7. 2019

V času polne lune pridejo na površje raznorazne travme, strahovi in čustva, ki smo jih skozi mesec pridno potiskali vase. Ko je luna polna, pa privrejo na površje. Na nas luna vpliva podobno, kot vpliva na plimo in oseko. Zato je pomembno poudariti, da ni polna luna kriva, da se obnašamo, kakor se... Luna nam zgolj pomaga, da na dan pridejo naše lastne vsebine, jih ozavestimo in tudi odpravimo. (op. a.) 

Polne lune so že same po sebi bolj napete. Dodajajo dozo podzavestnega nemira in "sindrom nemirnih nog". Zdaj pa se vsemu temu pridruži še lunin mrk. In vse to v znamenju kozoroga ter tik ob Plutonu. To je zelo karmična luna in dobro je videti ogledala, ki ti jih življenje nastavlja te dni, ker se lahko veliko naučiš, predvsem, česa nikar ne počni več! 

Na vidiku so spremembe, transformacije, nekdo te lahko zelo prizadane ali prestraši. To je lahko oseba ali dogodek, ki ni nujno neposredno tvoj. Bistvo je, da iz tebe izbrska strah. In to je točno tisti strah, ki te najbolj ovira v življenju!

Vse to ti kaže pot izbire. Vprašaj se, kakšna je tvoja motivacija, da ta strah še vedno ostane v tvojem življenju oz. da vendarle odide?

Ta lunin mrk deluje predvsem na čustva v partnerskih odnosih in v službenih odnosih. Definitivno je potrebno nekaj spremeniti, zaključiti ali pa skomunicirati. 

Ta mrk in trenutna pozicija planetov predstavlja najmočnejši vozel tega leta, ki ga je potrebno odblokirati, odvozlati... 

Poglej, kaj si vse naredil od začetka tega leta, česar pa še nisi, pa bi moral. Poglej, kaj je delalo v tvoj prid in kaj ne. Kateri del je iz srca in kateri del oz. dejanja niso dejanja iz srca. In nazadnje, kaj te še vedno utesnjuje in kaj ti daje občutek varnosti? Kaj ti daje moč, da se premikaš naprej? Ali je ta moč iskrena ali pohlepna? Tu je bistvo transformacije. 

Zdaj je čas, da se ustaviš, miruješ in temeljito razmisliš, ali si s svojimi dejanji res na pravi poti? To je pomembno, kajti vse akcije in dobra dogajanja, ki si si jih zastavil za naprej, se ne morejo speljati po pričakovanjih, dokler je prisoten strah ali delovanje iz ega in ne iz srca.

Iskrenost bo s tem mrkom naredila velike premike. Nekomu se nekaj razkrije. Iskrenost bo edina pot za naprej. Nekdo bo imel doma ali z domom povezane težave oz. spremembe. Nekomu oviro ali razrešitev dodajo starši.

N naslednjih sedmih dneh je zelo dober čas za terapije, uvide in pogovor, ki bo izjemnega pomena. Marsikatera travma iz otroštva ali preteklosti bo prihrumela na površje. Lahko se dogajajo podobni dogodki iz let kot so (1983, 1990, 1999, 2001, 2007-8, 2017).

Nato pa pridemo še do retrogradnega Merkurja; koliko si dejansko pripravljen/na spregovorit o svoji blokadi, o svoji resnici, ki jo samo ti poznaš? In če nisi, se zadeva zopet prestavi in vleče. A tokrat ne za dolgo, ker nasprotna stran (partner, služba, starši) potegnejo črto in lahko ostaneš praznih rok. 

Ko ti življenje ponuja preko oseb ali dogodkov neko rešitev, jo sprejmi, takrat ni čas za strah. Takrat se lahko odpravijo največje blokade. Seveda, če si pošten do sebe in do drugih.

V teh dneh ti tudi zdravje kaže sliko. Telo te lahko začne opozarjati, da nekaj ni v redu. Sprejmi in se ustavi. Pomeni, da se vrni na pot discipline, ki si jo imel/imela do sebe oz. če nisi, jo vzpostavi. Srce, želodec, prehrana, cirkulacija, visok pritisk, hrbtenica, kolki, ledvice, jajčniki... Te so bolj na udaru in bodi zelo discipliniran/a naslednja dva meseca, da se celice napolnijo s svežo in spodbudno energijo. Ni čas za površnost. Čas je za celjenje in zdravljenje, zato se le potrudi, da imunski sistem vzdržuješ na zdrav način. Hvaležen/na boš sam/a sebi za to disciplino.
Toliko za enkrat ...v drugem delu pa še ostalo... 

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2019 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo

Poglejte si še: