Polna luna v kozorogu: Vedno imamo na izbiro svobodo

28. 6. 2018
Deli
Polna luna v kozorogu: Vedno imamo na izbiro svobodo (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

V zadnjih mesecih smo se morda spraševali, ali se bomo sploh kdaj osvobodili svojih trenutnih in ponavljajočih situacij v odnosih, službi, karireri ali pa na splošno svojih miselnih vzorcev, katerih se ne moremo rešiti. 

Čeprav smo sami odgovorni za svoje življenje, razmišljanje, čustvovanje... nam včasih kozmos pomaga ter posije s svetlobo v našo "temo". To je tudi namen tokratne polne lune v kozorogu. 

Kozorog je zemeljski znak. Gorska žival, ki pleza po gorah. Kozorog je odločen, ve, kaj si želi in kaj potrebuje, da to doseže. Ne hiti, saj ve, da je vsak korak pomemben. Vsak trenutek popotovanja vpliva nanj, vsak trenutek si zasluži hvaležnost. 

Kozorog je odlično znamenje za nove začetke; za nove odnose, poroke, družine, poslovne korake... Ne glede na to, kaj gradimo, nas polna luna v kozorogu pri tem spodbuja.  

Med zadnjim mlajem v dvojčkih in današnjo polno luno smo se morda počutili nesrečno in zataknjeno. Pojavljal se je občutek, da se želimo osvoboditi nečesa, a nismo vedeli, kako. 

Kar je pomembno v tem času je, da se zavedamo, da se naši trenutni občutki niso pojavili čez noč. So zgolj priplavali na plano iz naše notranjosti. Naše glavne verige, ki nas priklenjajo na nesrečo pa so v našem umu. 

Vedno imamo na izbiro svobodo; da gremo naprej, da zapustimo določeno situacijo, ki nas dela nesrečne, da zapustimo toksične odnose, kjer nam je onemogočena rast... 

Mislimo, da moramo čakati na pravi trenutek, da bo vse popolno ali da je nekdo drug odgovoren za našo svobodo in srečo. A v resnici smo vedno sami odgovorni zase.

V tem času je zato pogosto, da se odnosi razhajajo ali da se pari ločujejo, hkrati pa se ustvarjajo tudi novi odnosi na boljši temeljih. 

Pomembno je predvsem, da kot kozorog delamo korake naprej v smeri, kjer čutimo svobodo. 

To je čas, ko počnemo stvari, za katere si ne bi nikoli mislili, da jih bomo počeli.

To je čas, ko ni nič nemogoče. 

yourtango.com

Več o današnji polni luni najdete tukaj 

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman