Pomembni datumi v mesecu februarju

Preverite, kateri datumi bodo v februarju najbolj intenzivni z vidika astrologije.

Pomembni datumi v mesecu februarju (foto: profimedia) profimedia
1. 2. 2022

Novo leto smo začeli s pestrim astrološkim razpoloženjem, saj nam je mesec januar prinesel kombinacijo Venerine in Merkurjeve retrogradne energije, ki nas je dobsedeno prisilila, da se poglobimo v pregled naših načrtov, odnosov in vrednot.

Tudi v mesecu februarju se nam obetajo nekateri pomembni datumi – zato si na kratko poglejmo, kaj prinaša vsak izmed teh dogodkov.

Mlaj v vodnarju

Februar se je začel s svežim zagonom, saj smo že prvi dan imeli mlaj v znamenju vodnarja. To je odličen čas za nove cilje in sprejmenje svoje najbolj nekonvencionalnih želja, pa vendar bomo morali počakati še nekaj dni, da lahko zares pričnemo na novo... 

Več o mlaju si preberite TUKAJ. 

Konec retrogradnega Merkurja

Prvi retrogradni merkur tega leta se konča 4. februarja – čeprav bo še nekaj tednov v retrogradni senci, pa se bo najbolj intenziven del retrogradnegega cikla končal, kar pomeni, da bomo lahko končno uživali v jasnejši komunikaciji, bolj obvladljivih urnikih in v manjšem tehnološkem stresu. To je odličen čas, da začnete uresničevati cilje, ki ste si jih zadali ob mlaju, in v pogon spravite nove ideje, ki so se morda porodile v obdobju retrogradnosti. Prav tako pa je to ugoden čas, da razrešite kakršnokoli dramo, ki se je pojavila med vašimi prijatelji ali bližnjimi v tem obdobju.

Konec retrogradnega Merkurja pomeni tudi, da se prvič po aprilu 2021 nobeden od večjih planetov ne bo premikal retrogradno, kar nakazuje na bolj ugoden čas, ko lahko izkoristimo to energijo in jo uporabimo za osebni napredek. Osredotočite se na to, kar je pred vami in vlijte svoje srce v nove projekte

Energija vodnarja

V prvih tednih bo prevladovala inovativna in napredna vibracija vodnarja. Sonce se bo 4. februarja uskladilo s Saturnom, kar nam bo pomagalo, da se resno lotimo svojih ciljev in ustvarimo lastna pravila. 14. februarja se bo Soncu in Saturnu pridružil še Merkur, ki bo dal dodaten poudarek na komunikacijo v prijateljstvu, na nekonvencionalno razmišljanje in inovativne zamisli v sodelovanju s sodelavci.

Več o obdobju vodnarja si preberite TUKAJ. 

Energije asteroidov

8. februarja v znamenje dvojčkov vstopi asteroid Ceres, ki bo navdihnil našo pot samozdravljenja in nam pomagal, da bolj odkrito govorimo o svojih občutkih.

14. februarja pa v znamenje ovna vstopi Palas, ki nas bo opogumil pri odločanju in podkuril našo mentalno moč.

Ognjena polna luna

Teden okoli valentinovega lahko prinese vroč val v vaše ljubezensko življenje, zahvaljujoč ognjeni polni luni v znamenju leva, ki nastopi 16. februarja. Ta bo v ospredje postavila naša čustva. V obdobje valentinovega bo prinesla več strasti, k temu pa bosta prispevala tudi romantična Venera in seksualni Mars, ki se bosta poravnala. Zaradi te kombinacije planetarnih povezav bo to odličen čas, da izrazite svoja čustva in ste bolj odločni glede tega, kar si želite v vašem razmerju.

Sezona rib

18. februarja, le nekaj dni po polni luni, bo sonce zapustilo vodnarja in vstopilo v znamenje rib, kar pomeni začetek čudovitega potovanja v objemu naših občutljivejših aspektov in umetniških vizij. Ta tranzit bo okrepljen z mistično prisotnostjo Jupitra v znamenju rib, ki bo postregel s srečo, obiljem in ustvarjalnostjo. To bo še posebej čarobno obdobje za raziskovanje in potapljanje v svoje sanje ter iskanje navdiha v svojih čustvih.

Lep mesec februar vam želimo! 

Povzeto po: Bustle.com

Preberite si še: