Pomembni astrološki dogodki v OKTOBRU (prihaja SONČEV MRK)

29. 9. 2022
Deli
Pomembni astrološki dogodki v OKTOBRU (prihaja SONČEV MRK) (foto: profimedia)
profimedia

Oktober bo astrološko zelo pester mesec! Preverite, kaj vse nas čaka.

Oktober je astrološko pomemben mesec. Začne se s šestimi retrogradnimi planeti, skozi mesec pa se bodo Merkur (2. oktober), Pluton (8. oktober) in Saturn (22. oktober) vrnili v direktno gibanje. 

V tem mesecu pa nastopi tudi sončev mrk v škorpijonu! Mrki simbolizirajo transformacijo, pomembna spoznanja ter spremembe.

Sončev mrk bo nastopil 25. oktobra 2022 in bo delni sončni mrk, ki bo viden tudi iz Evrope. Največja faza delnega mrka bo zabeležena na Zahodno-sibirski nižini v Rusiji. Tudi pri nas bomo lahko videli delno zasenčeno sonce. Nato pa v začetku novembra nastopi še lunin mrk. 

Oktobra pa se bomo srečali tudi z retrogradnim Marsom - planetom akcije, energije in motivacije. Retrogradno obdobje nas bo spodbudilo, da razmislimo o tem, kam vlagamo svojo energijo in kaj nam jemlje moč in motivacijo.

Odkrijte vse pomembne astrološke dogodke tega meseca.

1. oktober - Venera se poravna z Jupitrom

Poravnava daje precej subtilno energijo, ki pa je povezana s srcem. Jupiter je planet ekspanzije, Venera pa je povezana z ljubeznijo in odnosi. To je odličen čas, da širite ljubezen do drugih in se osredotočite tudi na ljubezen ter sočutje do sebe. 

2. oktober - konec retrogradnega Merkurja

V začetku meseca bomo pomahali v slovo retrogradnemu Merkurju, kar prinaša večjo jasnost v mislih in komunikaciji z drugimi ter bolj jasen pogled iz nove perspektive. Sprememba morda ne bo vidna čisto takoj. Morda boste še nekaj dni, ali celo tednov po retrogradnem Merkurju čutili njegovo energijo, vendar se bo počasi umikala.

8. oktober - konec retrogradnega Plutona

Pluton je bil retrograden že od meseca aprila, zdaj pa se to obdobje zaključi. To je planet globoke transformacije, smrti in ponovnega rojstva, zato boste morda v tem obdobju z večjo jasnostjo videli načine, kako ste se v tem letu preobrazili. Če ste v tem času doživeli kakšen zaključek, boste morda uvideli, kako so vas ti zaključki pripeljali na novo - boljšo pot.

9. oktober - polna luna v ovnu

Ta posebna polna luna prinaša zdravljenje in celjenje ran. Čeprav je zdravljenje nujno potrebno, je pot do tja običajno lahko nekoliko težavna. Morda boste v tem času bili primorani opustiti nadzor in spustiti določena pričakovanja, ki jih imate. Tokratna polna luna vas spodbuja, da se prepustite življenju in dovolite, da zdravljenje poteka v svojem tempu.

17. - 19. oktober - poravnava sonca in zvezde Arktur

Ko se sonce poravna z zvezdo Arktur, to ustvari visokofrekvenčno energijo. Ta nas spodbuja, da živimo bolj lahkotno, nežno in ljubeče. Razmislite, kako lahko širite še več ljubezni, spoštovanja in sprejemanja.

23. oktober - pričetek obdobja škorpijona

Proti koncu meseca pozdravljamo obdobje škorpijona. Ta energija nas lahko spodbudi, da se usmerimo globlje vase. Morda boste v tem času bili bolj radovedni glede svojih korenin, navad in vzorcev. Obdobje škorpijona nas lahko naredi nekoliko bolj občutljive, vendar je temu tako samo zato, da se naučimo prisluhniti sebi.

23. oktober - konec retrogradnega Saturna

Poslavljamo se tudi od retrogradnega Saturna, ki je nastopil 4. junija. V tem času boste morda videli, kako so vas izzivi v preteklosti oblikovali in vam ponudili nove priložnosti. Kot gospodar karme, vas Saturn lahko nagradi za vaš trud in trdo delo v preteklih mesecih.

25. oktober - sončev mrk v škorpijonu

Eden najpomembnejših dogodkov tega meseca je nedvomno sončev mrk, ki odpira vrata v novo poglavje v vašem življenju. Morda je čas, da ponovno razmislite o težavah, ki so se dogajale spomladi letos in nanje pogledate iz drugačnega zornega kota. Sončev mrk vas spodbuja, da razrešite svojo preteklost in ustvarite prostor za nekaj novega.

30. oktober - retrogradni Mars

Konec meseca se prične obdobje retrogradnega Marsa, a verjetno bomo njegove učinke občutili že malce prej. Mars ima vpliv na motivacijo in sposobnosti ukrepanja. V času retrogradnosti boste morda bili nekoliko brez energije ali pa vam bo primanjkovalo motivacije in moči. Lahko prinese tudi večjo potrebo po počitku. Pomembno je, da si v tem času prisluhnete in se ne naprezate.

Vsekakor nas čaka zelo zanimiv mesec, vesolje pa vas podpira pri tem, da se usmerite vase ter si namenite še več nežnosti in ljubezni, kakor sicer.

Preberite si še: