APRIL 2023 bo pester mesec! Prihajajo pomembni astrološki dogodki!

April naznanja začetek obdobja mrkov, to pa je zelo transformativen čas, zato lahko v tem mesecu pričakujemo nekaj pomembnih sprememb in premikov. Preverite vse pomembne datume in astrološke dogodke, ki nas čakajo v aprilu 2023. 

APRIL 2023 bo pester mesec! Prihajajo pomembni astrološki dogodki! (foto: shutterstock) shutterstock
29. 3. 2023

Zvezde nas v mesecu aprilu potiskajo proti spremembam in rasti. April prinaša tudi retrogradni Merkur, ki nas upočasni in spodbudi k razmisleku. Ker je to prva retrogradnost po nekaj mesecih, bomo premik morda opazili še bolj intenzivno, kakor sicer. Na površje lahko priplavajo nezaceljene rane iz preteklosti, obenem pa lahko občutimo večjo potrebo po počitku.

Preverite, na katere datume moramo biti pozorni v aprilu.

5. april: sonce v konjukciji s Chironom

Sonce bo sodelovalo z asteroidom Chironom, ki je znan po svojih zdravilnih sposobnostih. To nas spodbudi, da osvetlimo naše rane in ugotovimo, česa so nas naučile. Tudi če bodo nekatere rane večno z nami, nam še vedno lahko prinašajo nekaj dobrega in lepega.

6. april: polna luna v znamenju tehtnice

Zaradi srečanja sonca in Chirona je s to polno luno povezana močna zdravilna energija. Dogodek bo najbrž pripeljal posebne preboje, ki nam bodo omogočili, da v sebi poiščemo moč in sočutje, da zacelimo lastne rane. Polna luna v tehtnici lahko močneje vpliva tudi na odnose. Morda bomo dobili občutek, da moramo opustiti določena stališča, vedenja ali vzorce, ki nam v odnosih ne služijo.

8. april: senca retrogradnega Merkurja

Merkur se pripravlja na retrogradno obdobje. Začne se upočasnjevati, kar nam lahko prinese nekaj namigov o tem, kaj nas čaka proti koncu meseca. V tem času lahko bolj izrazito opazimo tudi vsa sporočila našega višjega jaza, zato je še toliko pomembneje, da po svetu hodimo z odprtimi očmi.

11. april: premik Venere v znamenje dvojčkov

Od avgusta lani pa vse do zadnjih dni marca se je v znamenju dvojčkov premikal Mars, planet akcije. V tem času smo lahko občutili, da v interakcijah z drugimi prevladuje prevsem moška energija; morda smo v odnosih hrepeneli po strukturi, organizaciji in spoštovanju. Zdaj pa se v znamenje družabnih dvojčkov premakne ženstvena Venera, ki nam pomaga pri iskanju ravnovesja. Spodbuja nas, da se v komunikaciji zanašamo na lastno intuicijo in da v interakciji z drugimi ostajamo nežni, sočutni, spontani in lahkotni.

20. april: lunin mlaj in sončev mrk

Konec aprila pričenjamo obdobje mrkov. 20. aprila nas zgodaj zjutraj čaka popolni sončev mrk v znamenju ovna, kar je eden največjih astroloških dogodkov leta! Sončev mrk nas običajno kliče k novim začetkom, energija dinamičnega ovna pa nas še dodatno spodbudi, da neustrašno stopimo na novo pot. Ta dogodek ponazarja pričetek pomembnih transformacij ali preobratov. Bodite pozorni na vse teme, ki so še posebej izrazite v tem času, saj lahko dobite tudi namige o tem, kaj vas čaka v celotnem obdobju mrkov.

20. april: pričetek obdobja bika

Poslavljamo se od obdobja ovna in se premikamo v obdobje prizemljenih bikov. To nam daje priložnost za počitek in premor. Energija ovna nas je spodbujala k akciji in nenehnemu premikanju, zdaj pa nam bo bik omogočal, da se upočasnimo ter najdemo zadovoljstvo v majhnih stvareh. To je tudi odličen čas za organizacijo financ.

21. april: pričetek obdobja retrogradnega Merkurja

Takoj dan po sončevem mrku nas že čaka obdobje retrogradnega Merkurja v znamenju bika. Do 1. maja bomo lahko občutili nekakšno zmedenost; morda bomo spregledali pomembne podrobnosti na naši poti, zato je pomembno, da delujemo počasi in premišljeno, sploh, ko gre za sprejemanje večjih odločitev.

Po drugi strani pa se lahko v tem obdobju bolje povežemo z lastno intuicijo in odkrijemo podzavestne vzorce, ki kličejo po naši pozornosti. V splošnem nas to obdobje spodbuja, da se še bolj povežemo s sabo in v sebi poiščemo vse, kar smo do zdaj iskali drugje.

24. april: sonce v konjukciji s severnim vozlom

Sonce se bo še zadnjič za naslednjih 18 let poravnalo s severnim vozlom v znamenju bika. Severni vozel predstavlja našo usodo in to, kam smo namenjeni. V sodelovanju s soncem in znamenjem bika prinaša posebne lekcije in nas spodbuja, da se osredotočimo na lastne občutke vrednosti ter odnos, ki ga imamo z obiljem.

Se vam kdaj zgodi, da težko sprejemate obilje? Da menite, da si ne zaslužite sreče ali pa da niste vredni materialnih dobrin? Imate občutek, da se ne postavite dovolj zase? Vse te teme se lahko oglašajo proti koncu aprila in nam dajejo čudovito priložnost, da razrešimo, kar nas ovira na poti do rasti in ekspanzije. 

Prirejeno po: foreverconscious.com