Ponovna povezava - utripanje z Univerzumom

"Spoznal sem, da je vse, kar potrebujemo za življenje, že v nas samih. Da smo Svetloba, da smo Luč, da smo sami v resnici popolno ravnovesje. Le spomniti se moramo tega."

26. 9. 2013

Pisalo se je leto 1993, ko so se v ordinaciji dr. Erica Pearla v Los Angelesu začele dogajati čudne stvari. Dr. Pearl, ki je že dvanajst let uspešno vodil svojo kiropraktično prakso, česa podobnega ni doživel nikoli prej. Njegovi bolniki so naenkrat začeli pripovedovati o tem, da so na sebi čutili njegove roke, čeprav se jih ni fizično dotaknil, čutili so prisotnost drugih bitij (ljudi), čeprav so bili z dr. Pearlom v ordinaciji sami, imeli so nenavadne fizične odzive, za katere ni bilo logične razlage.

Kmalu zatem so začeli poročali o čudežnih izginotjih raka, boleznih, povezanih z aidsom, epilepsije, sindroma kronične utrujenosti, multiple skleroze, revmatoidnega artritisa in osteoartritisa, prirojenih deformacij, cerebralne paralize in drugih resnih tegob. In vse to se je zgodilo, ko je dr. Pearl preprosto podržal roke blizu njih. Kot zdravnik in velik skeptik ter ne ravno poduhovljen človek je bil v dilemi, zato je začel iskati odgovore. Vedel je, da izvor tovrstnih ozdravljenj ne more biti kiropraktika, zato je najprej povprašal mistike, zdravilce, vedeževalce, skratka ljudi, ki so imeli raznovrstne izkušnje na področju ezoterike. Brez večjega uspeha.

Poskusil je na drugem koncu in se povezal z znanstveniki. Upal je, da bodo lahko ugotovili, od kod prihaja to, čemur je pozneje nadel ime Ponovna povezava, kako deluje in ali je resnično. Kot je rekel sam: "Če je resnično, bo razkrito, če je lažno, bomo ujeli napako."

Ponovno povezavo so začeli proučevati dr. Gary Schwartz in dr. Ann Baldwin z Univerze Arizona, dr. William Tiller z Univerze Stanford, dr. Konstantin Korotkov z Univerze v Saint Petersburg v Rusiji, če naštejemo le najpomembnejše. Čeprav jim še ni uspelo najti vseh odgovorov, so njihova odkritja izjemna. V povsem ločenih raziskavah so vsak na svojem področju prišli do podobnih zaključkov.

Ugotovili so, da je Ponovna povezava resnična; da je povsem drugačna od katere koli energijske oblike zdravljenja, saj se širi skozi spekter, ki ga sestavljajo energija kot celota, svetloba in informacije – povsem nov spekter, ki se je na našem planetu pojavil prvič. Ugotovili so, da Ponovna povezava vnaša red v polje prostora in v celični ustroj človeka; da nekako prestrukturira našo DNK in popravi napake v njej; da vpliva na spremembo materije in da spreminja strukturo krvi; da vibrira na zelo visokih frekvencah, ki presegajo omejitve časa in prostora, ter da vzpostavlja neke vrste posebno povezavo z vesoljem, kar je dr. Ann Baldwin poimenovala ultrazavedanje.

Zgodi se tisto, kar je najbolj primerno za posameznika

Sam sem se s ponovno povezavo srečal v času največje življenjske krize, ko sem pred približno tremi leti klonil pod pritiskom stresa in kronične utrujenosti. Ker se nisem hotel sprijazniti z obiskom psihiatra, sem poskušal najti nekaj, kar bi mi pomagalo iz brezna brez agresivnih farmacevtskih sredstev. Do tedaj sem preizkusil številne energijske metode, več vrst meditacij, psihoterapijo, hipnoterapijo in različne tehnike samopomoči, a nič ni dalo zadovoljivih rezultatov.

Za ponovno povezavo sem izvedel povsem po naključju, čeprav v naključja ne verjamem več. Preprosto jih je preveč, da bi bilo lahko še naključje. Nekega zimskega večera sem tako 'slučajno' naletel na dokumentarni film Matrica življenja. Prav na začetku filma nastopata dr. Eric Pearl in presrečna mamica iz Grčije, ki pripoveduje zgodbo o čudežni ozdravitvi svojega sina, nad katerim je medicina že davno obupala. Dr. Eric Pearl je dečka s Ponovno povezavo 'pozdravil' v samo nekaj kratkih srečanjih, prvo je trajalo pičle štiri minute.

Zgodba mi ni dala miru – bila je tako močna, resnična in povsem drugačna od vsega, kar sem do tedaj videl, izkusil ali spoznal. Brez pomisleka sem vedel, da moram o tej 'čudežni metodi' izvedeti več. Zbral sem vse razpoložljive informacije, prebral Ericovo knjigo Ponovna povezava: Zdravi druge, zdravi sebe, šel skozi postopek Zdravljenja s ponovno povezavo in Osebno ponovno povezavo ter se prijavil na seminar.

Izkazalo se je, da je prav to sprožilo niz neverjetnih življenjskih sprememb, ki jih nisem pričakoval.

Najprej sem spoznal, da je v vsem, kar se nam v življenju zgodi, popoln in dovršen, a očem pogosto neviden skriti red. Spoznal sem, da je vse, kar potrebujemo za življenje, že v nas samih. Da smo Svetloba, da smo Luč, da smo sami v resnici popolno ravnovesje. Le spomniti se moramo tega. Spoznal sem, da ima vsakdo med nami edinstveni namen, in se odločil, da zaživim svojega.

Ponovna povezava

Po seminarju se je vse odvilo z neznansko naglico. Točno sem vedel, kaj moram storiti, in sem to tudi storil. Zapustil sem 'varno' in dobro plačano menedžerko službo ter se posvetil svojemu resničnemu poslanstvu. Tako kot je Ponovna povezava pomagala meni, zdaj jaz z njo pomagam drugim, da lahko pomagajo sebi in drugim.

Moje življenje je danes povsem drugačno, kot je bilo še pred tremi leti. Ponovna povezava mi je prinesla dar življenja, po katerem sem tako hrepenel, in vsak nov dan prinaša nekaj novega. Proces nenehne rasti, ki se nikoli ne konča. Takšna je moja zgodba. In takšnih ter podobnih zgodb je na tisoče. Kot mentor in član dr. Pearlovega učiteljskega tima sem jih imel privilegij spoznati na vseh koncih sveta. Kar pravi dr. Pearl, je še kako resnično: "Če imate srečo, bo zdravljenje prišlo v obliki, ki ste jo pričakovali, če pa imate res srečo, bo prišlo v obliki, o kateri niste upali niti sanjati – tako kot ima Univerzum v mislih zdravljenje posebej za vas."

Ponovna povezava ni čudežno zdravilo za vse, kar nas tare

A ob tem je treba razumeti, da Ponovna povezava ni čudežno zdravilo za vse, kar nas tare. Pri njej ne gre za simptomatiko, postavljanje diagnoz in posledično odpravljanje specifičnih težav. Ponovna povezava ni zdravljenje, ne zdravi bolezenskega procesa, temveč človeka kot celoto vrača v ravnovesje. Zato imajo lahko trije ljudje s povsem enako diagnozo ali težavami tri povsem različne rezultate.

Ponovna povezava vrača v ravnovesje na več nivojih hkrati: na telesnem, čustvenem, miselnem in duševnem ter pri vsakem posamezniku drugače. Proces se vedno začne tam, kjer je v danem trenutku za posameznika in njegovo življenjsko pot najprimernejše. Nekdo bo morda imel takojšnje telesne odzive, pri drugem se bodo spremembe najprej začele globoko v notranjosti uma.

Ker smo zdravi le tedaj, kadar smo kot celota v popolnem ravnovesju, je v resnici vseeno, kje se proces začne in kako se v danem trenutku za posameznika izkaže kot najprimernejše. Ponovna povezava nas sama po sebi vrača v naravno stanje ravnovesja tako, da nas skozi proces izmenjave energije, svetlobe in informacij spominja na to, kdo v resnici smo.

Da smo svetlobna bitja, kar je med drugim dokazal tudi nemški biofizik dr. Fritz Albert Popp; da smo luč in da smo sami v resnici že vse, kar potrebujemo. Izvajalec ponovne povezave zato ne zdravi in ne uporablja kakršne koli tehnike. Je zgolj spremljevalec – katalizator, katerega naloga je povezati klienta v proces zdravljenja, v katerem odločitev o tem, kakšno bo to zdravljenje, sprejmeta klient in Univerzum sama. Naloga izvajalca Ponovne povezave je torej zgolj odpreti vrata; odgovornost klienta je, da ima pogum stopiti skoznje.

Korak naprej v človeški evoluciji

Živimo v ključnem trenutku človeške evolucije. Čas, ko se bo človeštvo primorano premakniti naprej čez meje znanega, so napovedovala številna starodavna ljudstva in izročila.

Dr. Pearl pravi: "Prišel je čas, da iz območja strahu, pomanjkanja, omejitev in ločenosti vstopimo v zavest ljubezni, blaginje, enosti in svetlobe. Ko si dovolimo vstopiti v zavest ljubezni in svetlobe, ugotovimo, da tema, za katero smo mislili, da je resnična, ne obstaja, in da ne potrebujemo več zaščite v obredih, vraževerjih in raznovrstnih tehnikah. Ugotovimo, da je temen zgolj prostor, v katerem si še nismo dovolili zasijati kot luč. In skozi več strahov kot gremo, več teme okrog nas izgine, bolj in bolj postajamo svetloba. Če je to za posameznika in njegovo življenjsko pot primerno, preprosto odpade vse, kar je gostejše od svetlobe, vključno z zdravstvenimi in drugimi težavami. In to je v resnici zdravljenje. Vse, kar je bolj zapleteno od tega, nima drugega namena, kot da nas drži v strahu ter nam vedno znova nekaj proda."

Dr. Pearl meni, da se je Ponovna povezava pojavila tukaj in zdaj z namenom, da nam pomaga narediti korak naprej, korak čez omejeni domet Newtonovih in Descartesovih postulatov, ki so nas pred 400 leti z mehaničnima modeloma o delovanju vesolja in človeka iztrgali iz popolnosti in enosti Univerzuma.

"Vesolje ne pozna ločenosti, vsi smo del enega in vseobsegajočega popolnega reda, vsi smo del iste esence, del polja, ki mu v znanosti učeno rečejo Polje ničte točke. Čas je, da se prebudimo v to zavest, da ozdravimo in se približamo svojemu namenu. Ponovna povezava je darilo celotnemu človeštvu."

Prav zato dr. Pearl že skoraj dve desetletji po vsem svetu poučuje, kako aktivirati in uporabiti ta vseobsegajoč spekter energije svetlobe in informacij. Ko namreč sami spoznamo, da nam ni več treba početi nečesa, da bi sprožili zdravljenje, postanemo zdravljenje in k temu navdihujemo druge – prebujamo spomin na zavest o popolnem ravnovesju v nas, prižigamo luč, podobno kot goreča sveča brez kakršne koli tehnike prižiga druge sveče. Ponovna povezava nas najde sama – v trenutku, ki je za nas najprimernejši. Če to berete, je našla tudi vas.

Več informacij o tem fenomenu in kako se ga lahko naučite na letošnjem seminarju z dr. Pearlom v Ljubljani med 18. in 22. oktobrom, poiščite na spletni strani www.ponovnapovezava.si in www.thereconnection.com. Odločitev o tem, ali je primeren čas, da naredite korak naprej, prepuščam v celoti vam.

Mag. Janez Aljančič, mentor in izvajalec ponovne povezave