Poznati sebe pomeni biti zaščiten pred drugimi

V vsakdanjem življenju smo po navadi obkroženi z drugimi ljudmi in energijami, ki nam ne ustrezajo vedno, zato je težko razlikovati med svojo energijo in energijami drugih ter ohraniti lastno povezanost z notranjim božanskim jazom.

Poznati sebe pomeni biti zaščiten pred drugimi (foto: Profimedia) Profimedia
4. 4. 2016

Zato je pomembno, da si čez dan vzamemo trenutek za meditacijo s seboj in z Bogom v nas. Večkrat ko se bomo tako zazrli vase in videli čistost svoje duše, v tesnejšem stiku bomo s svojimi notranjimi vodniki in s svojim lastnim Jazom in lažje se bomo obvarovali pred nezaželenim vplivom drugih:

Kadar nekdo nima občutka za ravnotežje in vedenje o samem sebi, ga lahko mnenja drugih zlahka vržejo iz tira. Zelo pomembno je, da POZNATE SEBE, da veste, kdo ste v odnosu z Bogom v sebi, zakaj ste tukaj na tem planetu, kakšni so vaši darovi, kakšni so vaši talenti, kaj lahko prispevate in kakšen je vaš odnos z Bogom.

Poznati se morate tako dobro, da se vas drugi ne morejo dotakniti s svojimi projekcijami in težavami, in da veste, da je vaš Jaz tisto, kar ste. (...)Včasih ljudje izražajo svoja čustva in mnenja zato, da pomagajo drugim pri samoiskanju, včasih pa ljudje na druge projicirajo lastne negotovosti, zato morate sami sebe dovolj dobro spoznati, da lahko razločite med enim in drugim.

In kako se lahko nekdo pozna? Tako, da gre skozi življenje in svoje izkušnje in da je iskren do samega sebe.

  • Iskren glede svojih moči in napak.
  • Iskren glede tega, kaj mora razvijati naprej.
  • Iskren glede tega, kaj mora zavreči, česa se mora znebiti, kaj mu ne pomaga pri prispevanju za boljši svet.
  • Iskren glede svojih moči in sposobnosti in pri njihovem razvijanju. In da je dovolj odločen, dovolj delaven in dovolj osredotočen, da jih zna pravilno usmerjati.

Le ko poznamo sami sebe, lahko v polnosti opravljamo svoje življenjsko poslanstvo, ki je: Postati eno z Bogom in izražati lepoto, radost, ljubezen, razumevanje, sočutje, ustvarjalnost, vse stvari, ki prispevajo k življenju. Zato ste tukaj.

Marta Pirnar Tittle