Kako praznovati enakonočje?

Kako praznovati energijsko močne dneve, kot so enakonočja ali solsticiji? 

Kako praznovati enakonočje? (foto: shutterstock) shutterstock
21. 9. 2022

Vsepovsod beremo, kako močne energije so okoli takih dni. Vsi ti posebni dnevi pomenijo, da ljubezen prihaja na Zemljo. Naša odločitev je, kaj bomo z njo naredili.

Marsikdo se vpraša: kako vem, da so močni dnevi?

Dogajajo se ti neobičajne stvari, kot na primer: dobiš znake v naravi v obliki peres, srčkov... Notranji glas je te dni še posebno močen. Kot bi te neznana sila vlekla, da pokličeš nekoga, greš nekam, kamor običajno ne hodiš. Pokliče te oseba, ki te že dolgo ni ali jo srečaš. Ker je namen, da ti preda določene informacije, znanja… Morda se ti zgodi nekaj, kar poimenuješ: čudež. Raznoteri so ti signali, ki sporočajo, da so bitja svetlobe tu, ob tebi, te poskušajo usmeriti na pravo pot. Vsak jih dobi v obliki, ki je zanj ta hip najbolj sprejemljiva.

Kako jih lahko kar najbolje izkoristimo? Kdor se ukvarja s svojo duhovno rastjo, že ve, kaj mu najbolje dene. Kaj pa ostali? Kako izkoristiti te čudovite energije, če so ti ti svetovi še precej tuji?

Vzemi si čas zase. Preživi ga v naravi, če le mogoče, v miru, da najdeš stik s seboj. Najprej poišči, za kaj si hvaležen sebi. Največ, kar imaš v svojem življenju si prav TI sam. Vsi ostali te lahko zapustijo, ti pa boš še vedno tu. Poišči, v čem si dober ali povsem običajen. Tudi to, da lahko hodiš, vidiš… ni samoumevno. In se zahvali sebi.

Po tem se sooči s svojimi občutki. Kakršnikoli že so. Potrebno je začutiti sebe. Kaj nosiš v globinah svoje biti. Je v tebi morda še veliko težkega iz otroštva? So še močne rane, zamere…? Dokler ne ozavestiš, kaj nosiš v sebi, se ne moreš pozdraviti, doseči tako želenih ciljev v svojem življenju. Zato so taki dnevi tu, da pogledaš vase. In po tem najdeš pot, da daš to končno iz sebe. 

Med sprehodom, tekom v naravi, kolesarjenjem, planinarjenjem… greš lahko v mislih skozi svoje življenje. Od spočetja dalje. Se zahvališ vsem ljudem, ki so te spremljali do današnjih dni. Poišči tudi tiste, ki niso pustili dobrih sledi v tebi. Tu so (bili), da bi te nekaj pomembnega naučili. Da bi ti postal še boljši človek. Poišči pot, da jim v svojem srcu odpustiš in tudi njim pošlješ ljubezen.

Vredno si je v parih dneh okoli teh energijsko močnih dni vzeti čas zase. Za svoje novo rojstvo. Vsak dan je lahko nov začetek. 

Ob tem še spodbuda, da narediš poleg dobrega zase, še kaj za svet. Si že kdaj na sprehodu po ulici, vasi, pošiljal ljubezen za ljudi, ki prebivajo v hišah, stanovanjih, mimo katerih hodiš? Ne glede na to, ali jih poznaš, ali ne. Morda ravno v tem trenutku nekdo potrebuje tvojo dobro misel.

Ko bomo začeli to prakticirati v veliki meri, se bo svet spremenil na bolje.

Ko pa bomo vse obsodbe spremenili v dobre misli, bosta na svetu zavladala mir in ljubezen. To je cilj življenja na Zemlji.

Vsak dan je lahko nov začetek. Zakaj ne bi začeli danes?

Danes se je življenje znova začelo.

Danes sem prebral preprosto in majhno pesem.

Danes sem videl dolgo zahajanje sonca.

Do globin duše sem se umil z ledeno svežo vodo.

Danes je prišel droben dežek, z radostnim krikom se mi je zavihtel na rame.

Danes sem od začetka do konca spremenil pesem v hvalnico.

Danes se je življenje znova začelo.

R. SAHAJ

Tatjana Miljavec