Pred nami je čustven junij

Šesti mesec nam bo postregel z dodatno dozo emocionalnosti, kateri ne bo ušel prav nihče, pravi numerologinja Lili Sorum. 

Pred nami je čustven junij (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
31. 5. 2019

Zelo verjetno je, da se bodo pojavile osebe iz preteklosti ter čustva, za katera ste bili prepričani, da so že umrla.

Stopamo v čas, ki podarja ponovno možnost na čustvenem področju, ta pa ne vključuje le 'daj mi še eno priložnost, prosim', ampak predvsem preizkuša našo lastno čustveno zrelost.

Leto 2019 je intenzivno, karmično leto in pa čas našega notranjega otroka. Rdeča nit leta je in bo ravno čustvena nezrelost in pa obnašanje, ki bi ga lahko označili kot otročje. Vsak izmed nas bi lahko našel situacijo ali odnos, v katerem je ravnal slabše ali bolj nezrelo, kot bi lahko. To je pač življenje, na spodrsljajih se učimo. In verjemite, junija bo ogromno priložnosti, v katerih bi nam lahko tako ali drugače spodrsnilo.

ČUSTVENI VAMPIRJI NA UDARU

Osebe, ki se v otroštvu niso naučile sprejeti besede ''ne'' ali razumeti stiske druge osebe, se bodo tega učile (žal) preko tuje bolečine, medtem ko vam bodo potožile, kako je življenje do njih krivično. Pripravite se na situacije, v katerih se boste spraševali: ''Pa kdo je zdaj tukaj nor?''

Kaj to pomeni za vas?

Opazujte sebe ali kdaj na vsak način želite doseči svoj cilj, kot bi bili otroček pri blagajni, ki si je zapičil v glavo, da hoče čokolado.

Namreč, pomembno je, da se naučimo pravilno ravnati s čustvenimi vampirji in osebami, ki uživajo v vlogi žrtve, a še bolj pomembno je morebitne podobne vzorce prepoznati pri sebi. Vsi smo malo razsvetljeni in vsi smo malo nezreli, s tem ni nič narobe. Narobe je, če nismo dovolj samokritični, da bi prepoznali in priznali svoje lastno slabo ravnanje. 

POSTAVITE MEJO!

Število 6 povezujemo z ljubeznijo do sebe in z zdravo mejo v odnosih. Raznolike situacije v službi, doma, na sprehodu, v vrsti v trgovini itd. bodo od vas vedno znova zahtevale, da postavite mejo na primeren način. Predvidevati je, da bo največ tovrstnih izzivov ravno v odnosih z osebami, ki so vam najbolj pri srcu. Ko nekoga ljubimo, jim težko nekaj odrečemo, kajne?

LJUBEZEN DO SEBE

Mnogokrat občutimo nekakšen občutek krivde, če postavimo sebe na prvo mesto, predvsem, če smo bili vzgojeni, da je nujno potrebno ustreči okolici. Zdi se lahko, da smo sebični. Zdrava meja je kaj hitro zabrisana. Naj vam pomaga vprašanje: 'Kaj bi ljubezen storila?'

Opozorim pa naj vas, da ljubezen od sebe zajema tudi, da svojim razvadam, lenobi in nezdravemu načinu življenja odločno porečete 'ne'. Če boste jedli zgolj nezdravo hrano, sedeli lenobno pred televizijskim sprejemnikom ter se polnili z negativno energijo, dragi moji, ne pričakujte zdravja, dobrega počutja in kaj šele polnega, izpolnjenega življenja. Nismo se rodili zato, da bi "gnili" na kavču (recimo bobu bob).

PRETEKLOST TRKA NA VRATA

Poleg očitnih možnosti, da bo na vaša vrata potrkala stara simpatija, da se bodo obujala omrtvičena čustva in pa, da boste pogrešali določene osebe ali čas, pa so možne ponovne priložnosti čustvene ter osebnostne rasti na področju odnosov, zato predvsem opazujte lastne odzive na situacije, ki so čustveno intenzivne.

Naj gre za prijetno ali nelagodno presenečenje, spremembo, novico ali dogodek, se vprašajte: kako ste oziroma bi odreagirali deset let nazaj? Bi dejali, da ste danes bolj zrela oseba? Zdaj prištejte 10 let čustvene zrelosti in duhovnega razvoja; kako bi se odzvala tista oseba? V vsakem trenutku se lahko nečesa naučite in se razvijate, ali pa ne. To je čar svobodne volje. Kaj izbirate s svojimi besedami in dejanji? Zrelo osebo ali malo cmero? Ste Kalimero?

Zgodi se, da menimo, da ravnamo zrelo, pa temu včasih ni tako. Zgodi se, da menimo, da smo komunikativni, prijazni in odprti, a sogovornik nas ne doživlja kot takšne. Zgodi se, da smo prepričani, da imamo prav, pa se motimo. Vse to je del življenja.

Pomagajte si z vzorniki. Kako bi ravnala čustveno zrela in stabilna oseba, ko se počuti dobro? Veste, tudi naši vzorniki so le ljudje in ne bi bilo pošteno, da od kogarkoli zahtevamo popolnost v vsakem trenutku. Za vsako osebo na temu svetu bi lahko našli nek podatek, zaradi katerega bi se zdelo, da vas je ta oseba razočarala. Torej popolnosti ne zahtevajte od svojih staršev, partnerja in seveda, tudi ne od sebe. 

ODNOS Z MAMO IN ODNOS DO ŽENSK

V ospredju bodo močneje delovali vzorci, ki so se oblikovali v vašem odnosu z mamo. Če je le-ta boleč, ali pa odtujen, je zdaj dober čas, da storite prvi korak in se pogovorite. Zelo verjetno je, da se bo vaše mnenje o starših in konceptu starševstva spremenilo.

Imate izvrstno priložnost opazovati odnos, ki ga imate do žensk ter lastno ženstvenostjo, ne glede na vaš spol. Negujte svojo žensko plat, bodite nežni do sebe in predvsem dovolite čustvom, da pridejo na plano. Občutite. 

ČUSTVA NISO ZNAK ŠIBKOSTI!

Le močne osebe si drznejo pokazati čustva. Kriterij, kaj nekoga prizadane ter kaj osreči, je unikaten za vsako osebo posebej, zato se prav nikomur ne opravičujte za svoja čustva (tudi sebi ne).

PREVZEMITE ODGOVORNOST

VI in zgolj samo vi IZBIRATE in se ODLOČATE, katere osebe so v vašem življenju ter na kakšen način. Samo vi ste vratar vašega srca in samo vi presojate, ali nekoga spustite blizu, kako blizu in za koliko časa. Še vsaki osebi lahko ''dovoljenje za vstop v svoje srce'' prekličete. Ne trudite se spremeniti druge osebe, nimate te pravice. Spremenite odnos, ki ga s to osebo gojite.

Junij ne bo v nobenem trenutku dolgočasen. Če vas ne bodo prevevala močna čustva, se predrzno vprašajte, ali jih nemara sami ne zatirate, saj se zdi, da je tako bolj varno?

Včasih nam um ponagaja in menimo, da je več vreden mir in zaprto srce, kot pa intenzivna čustva, ki so sicer lahko polna strasti in radosti, a obenem nosijo možnost, da se (znova) opečemo. Roko na srce, vsakič, ko prečkamo cesto, obstaja možnost, da nas bo povozil nepazljivi voznik, kajne? 

Rodili smo se, da bi živeli.

DOŽIVITE. OBČUTITE.

LJUBITE.

Z Ljubeznijo za vas, LiLi SoRuM

Poglejte si še: