Prehajamo v obdobje device

Sonce se konec tedna (23. avgusta) prestavi iz ognjenega leva v zemeljsko devico, kjer se bo nahajalo vse do jesenskega ekvinokcija (23. september).

Prehajamo v obdobje device (foto: pixabay) pixabay
19. 8. 2019

V času leva je bil poudarek na naši samozavesti, na tem, kako se počutimo v lastni koži... Lahko smo opazovali, kdaj se najbolj počutimo kot pravi mi. Kaj je tisto, kar nas dela žive? Smo ponosni nase? 

Sedaj se sonce premika v znamenje device. Devica je v davnih časih predstavljala celovitost, pripadanje samemu sebi. Včasih so bile device boginje, ki niso potrebovale nikogar, da bi dosegle svojo celovitost. 

V času device torej razmišljamo o občutku celosti in polnosti v sebi. Devica predstavlja občutek svobode, ki se zgodi takrat, ko smo samozavestni, ko vemo kdo smo in kam gremo. 

Devica ve, kaj mora storiti, pozna svoje močne in šibke točke. Ne potrebuje druge osebe, da bi se počutila celovito. V tem času je tako pomembno, da dojamemo, da ne potrebujemo še več stvari, več denarja, več uspeha, več oblek, več tega ali onega... Potrebujemo več sebe, potrebujemo odkriti tisto, kar je v nas. 

V tem času se je dobro vprašati, kaj lahko storimo, da se bomo zopet počutili bolj polne v sebi? 

Katere stvari ne podpirajo nas samih? Katere spremembe bi bilo dobro izpeljati? 

Ko sonce zapusti devico na jesenski ekvinokcij, se premakne v tehtnico in prične se jesen. Čas device je torej zadnja možnost za delo s "poletnimi energijami". 

Morda boste čutili potrebo ali napetost, da zaključite določene stvari, projekte, vzpostavite red na določenem področju, se posvetite bolj zdravju in vzpostavljanju harmonije v življenju. 

Pomembno pa je, da v tem času nismo preveč zahtevni in kritični do sebe. Device znajo biti pretirane perfekcionistke. In strmenje k popolnosti je včasih lahko precej utrujajoče in nas v resnici blokira v življenju. Sprostite se in ne bodite preveč zataknjeni v svoj prav. 

Devica vlada prebavnemu sistemu, zato je v tem času še bolj pomembna pozornost na to, kaj jemo in kako naše telo reagira na določeno hrano. Pomisliti je dobro tudi na prebavo na energetskem nivoju.

Katera čustva in spremembe s težavo prebavljate? Kaj morate storiti, da jih spustite? Kaj vnesti v življenje bolj hranilnega? 

Vsakdo bo energijo device občutil na svoj način glede na točko, na kateri se trenutno nahaja. 

24. avgusta pa se poravnata Venera in Mars. Dva kozmična ljubimca, ki običajno pomagata aktivirati dogovore sorodnih duš. A ker se poravnata v času device, ne pozabimo na simboliko device, ki nam sporoča, da lahko celovitost najdemo le v sebi. Lepo je, ko najdemo sorodno dušo, a to še vedno ne spremeni pomembnosti iskanja neodvisnosti in celovitosti v samemu sebi. 

Vir: foreverconscious.com

Poglejte si še: