Prehod v nov svet - neodkrita prostranstva svetlobe

Resnica ... je svet, v katerem odpadejo vse maske, vsi zaigrani programi in vloge, svet, kjer vladajo, mir, sreča, brezpogojna ljubezen in večna harmonija.

9. 2. 2016

Kako do tja? Kako lahko prestopim v »nov svet«? Kako se mi lahko to zgodi? Je to sploh mogoče? Vse, kar si predstavljamo, o čemer razmišljamo ali pa zgolj občutimo,... vse to je resnica. Vse, kar si lahko zamislimo, vibrira v našem nezavednem in vsaka vibracija, je resnična. Vsaka oprijemljiva stvar je bila sprva le ideja, misel, vibracija.. in ta misel je dobila kasneje svojo trdno formo.

Kako se zgodi prehod v »nov svet«? Jaz to imenujem »poklicanost«. Poklicanost v novo dimenzijo, v neodkrita prostranstva svetlobe ... Meni se je zgodila. Zgodi se lahko vsakomur, ki jo je voljan slišati in sprejeti v svoje Bitje. Zgodila se je nepričakovano, vendar intenzivno. Marsikdo bi mi lahko očital, da zgolj sanjam ali bežim od realnosti.

In vendar je bilo vse, kar se mi je tedaj dogajalo veliko bolj živo od vsakdanje sivine, ki jo vsi poznamo.

Skozi telo je stekla tako intenziva energija, tako lepa melodija in tako prijeten občutek neštetih dotikov ... vse to ob spremljavi tisočerih, svilnato nežnih glasov: »Končno si doma. Dobrodošla.«

Spoznanje je bilo neizbežno: »To je to, kar iščem že vse življenje.« Srce je vedelo, čeprav si razum ni znal utemeljiti. »Pa, saj sploh ni pomembno. Pomemben je občutek v telesu. Vsi ti glasovi. Vse skupaj mi pravi, da je tukaj popolnoma varno in domače.« Vedela sem, da bo od tega trenutka moje življenje drugačno.

Nemudoma sem sprejela odločitev, saj je bilo znamenje božanske prisotnosti, volje univerzuma premočno, da bi šla mimo, kot da se ni nič zgodilo. Spoznala sem, da poti nazaj zame ni več. Če bi hotela klicu znova ubežati, bi bilo vse skupaj v nadaljevanju življenja, zame nesmiselno in še bolj boleče. »Ne. Ne grem več nazaj.«

V kvantnem momentu, ko se ti zaznava tako razširi, da spoznaš vseprisotnost višje zavesti, se predaš in sprejmeš izziv. Čas je, da se znova znajdeš v svoji resnični naravi. Pot do tja pa zahteva popolno predanost. Ego mora začeti služiti višji inteligenci, božanskemu. Naša najvišja inteligenca se nahaja v srcu. Da, prav zares. Naše srce je tisto, ki nam ponuja odgovore in ne razum. Srce je tisto resnično sito, ki pošilja prave informacije intelektu. Ko postaneš eno s svetlobo, ki se zliva skozi tvoje srce, vprašanja o tvojem izvoru in namenu življenja, postanejo nepotrebna. Nastopi popolna jasnost. Stik z vsem.

V stanju popolnosti in jasnosti pa obstaja tudi del, ki od tebe zahteva brezpogojno zaupanje. Zaupanje, da prejemaš v svoje Bitje Božanski načrt, ki je v navišje dobro tebe in tvojega okolja. Začne se zavestno življenje. Z izkustvom enosti vsega in povezanosti na vseh nivojih obstoja začneš sodelovati z lastnimi odsevi v vsem okoli sebe. V vsaki barvi, v vsakem odtenku, v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti začneš zaznavati in počasi sprejemati, kdo v resnici si. Soočenje je intenzivno in nemalokrat tudi zastrašujoče. Lahko ga primerjam z drzno vožnjo skozi temen predor, ki je globok, robat, nepredvidljiv in poln neznanih silhuet, ki te strašijo. Le včasih ti uspe zlesti na površje in nežno vsrkati svežino zraka. Tedaj si neskončno hvaležen blagodejnemu dotiku sonca. Če si vztrajen so obdobja svetlobe vedno pogostejša. Pravzaprav med potjo spoznaš, da je vse dobro. Da svetlobe brez teme ni in je tudi ne bi bilo. In vse je natačno tako, kot mora biti. Veš le to, da je vse samo tvoja pot k svetlobi.

In odideš naprej. Z zaupanjem skozi vse preizkušnje. Včasih se zdijo nemogoče, neprehodne. Vse se ti podira in zdi se, kakor da ne boš našel poti iz črnega predora. Takrat se moraš spomniti svoje obljube, ki si jo zadal na začetku svoje poti. Ta odločitev je jasna in večno živi v tvojih globinah.

Prehod v »novi svet«, »novo zavest«, v »novo dimenzijo« - v neodkrita prostranstva svetlobe vsekakor ni enostaven. Je pa neizbežen in osvobajajoč. Vsi se na Zemljo rodimo z določenim namenom in vsi v življenju opravjamo svoj poklic. Le redkokdo se odloči, da zaživi svojo resnično »poklicanost«. Odziv na klic višje zavesti ti lahko omogoči, da se vrneš k enosti, svobodi. K občutenju resnične radosti, lahkotnosti, vseobsegajoče ljubezni.

Vse to je zelo mogoče. Sedaj to vem. Moj odziv na klic in sprejetje »poklicanosti« sta bila neizbežna. Prehajanje v »novi svet« zame ni bilo najbolj lahkotno, je pa zato življenje v njem nepredstavljivo bolj.

Ana Kolenc

Ana Kolenc

Ana sodeluje pri projektu Sun of art v okviru osebnega (energijskega) mentorstva, prireja pa tudi skupinske delavnice za dvig kvalitete življenja (kuharskih, gibalno-meditativnih in vokalno izraznih). Je soavtorica Svetlobnega vodnika skozi leto 2016

Več informacij na 040 743 447 in na mailu: akolenc.info@gmail.com