Prenehajte se samokritizirati!

27. 6. 2014
Deli
Prenehajte se samokritizirati!

Sprašujete me, kako se prenehati samokritizirati in biti bolj nežni do sebe in do drugih. Samokritika in kritiziranje drugih namreč izhajata ravno iz neodobravanja samih sebe (kar imenujemo tudi samo-sovraštvo), ker smo zaradi kritik v naši okolici v nekem trenutku kot otrok verjeli, da nič, kar naredimo, ni dovolj dobro.

Zato se danes zavračamo in dajemo sebi in drugim nadimke, kot so "butec", "štor", "budala", "kreten", "nesposobnež" in podobno.

Ko nam recimo pade nekaj na tla in sami sebi rečemo "Joj, kakšen štor sem!", je to v popolnem NASPROTJU z ljubeznijo do sebe. Najbolj hecno pa je, da se nam takšni izrazi ne zdijo nič čudnega in smo jih v bistvu čisto navajeni - so nam samoumevni. Vendar POZOR: ti izrazi, ki si jih govorimo, niso niti slučajno tako nedolžni, kot se nam zdijo! Ampak še bolj utrjujejo zavračanje samih sebe in sovraštvo do sebe. Ne morete reči sebi "štor" in se ob tem počutiti dobro! To enostavno ne gre! In če samih sebe ne spoštujete, vas ne bodo spoštovali niti drugi. Zato je potrebno tega notranjega samokritika omiliti in začeti s sabo ravnati spoštljivo in nežno.

Isto je na drugi strani, ko mi kritiziramo druge – to zopet govori o našem lastnem nesprejemanju sebe, kajti večina kritik je avtobiografskih in gre za projekcijo naših lastnih neželenih lastnosti v druge ljudi, ki jih potem obtožujemo v njih.

Zato se v samokritiziranju in kritiziranju drugih pravzaprav kaže vaša ljubezen DO SEBE. Kajti človek, ki se ima RESNIČNO rad, ne bo kritiziral ničesar in nikogar, kajti to početje vsebuje izjemno nizke vibracije. Ko kritiziramo, se počutimo slabo in naša energija ostaja na nizkih nivojih, kjer se ljubezen do sebe ne more razviti.

Vas zanima, ZAKAJ se tako samokritizirate in KAKO je prišlo do tega? Preberite si ta do potankosti razložen proces samokritiziranja v moji čisto sveži in energetsko zelo močni e-knjigi Prva (čustvena) pomoč.

Ko boste to prebrali, se bo vaša samokritika absolutno omilila, kajti razkrinkali boste svoje nezavedne obrambne mehanizme! Še več iz vsebine e-knjige:

1. Reši se, kdor se more!

2. Ko pozabiš, kako je, ko se dobro počutiš

3. Ne umrite, medtem ko živite!

4. Potegni se ven!

5. Kako lahko ljubiš nekoga in ga vedno znova in znova prizadeneš?

6. Čeprav boli, je pa domače

7. Anti-Pepelkina zgodba

8. Zakaj se mi to dogaja?

9. Pa pojdimo od začetka

10. Samokritiziranje in perfekcionizem

11. Kaj bodo pa drugi rekli?

12. Kot zunaj, tako znotraj

13. »Utopila bi ga v žlici vode!«

14. Zakaj tako reagiram?

15. Dokler naju smrt ne loči

16. Namesto zaključka

OPOZORILO: To je energetsko zelo močna knjiga, ki bo prevetrila vaša prepričanja, znanje in dojemanje odnosov z drugimi ljudmi. Dobili boste čisto nov vpogled v družinske in čustvene vzorce, ki jih živite. Pisanje je zelo direktno in bo lahko v vas vzbudilo močna čustva, zato – branje na lastno odgovornost!

Ta knjiga je primerna tudi za vse, ki bi vam bile individualne soulwork seanse trenutno prevelik finančni zalogaj.

Kako do e-knjige Prva (čustvena) pomoč? Redna cena e-knjige je 19,50 eur. Darilo za bralke in bralce Sensa.si: za prvih 5 naročil je cena samo 11,90 eur, zato jo naročite čim prej na info@soulwork.si. Po emailu boste prejeli podatke za nakazilo, in ko bo nakazilo prispelo, bo v naslednjem trenutku e-knjiga že na vašem računalniku, da boste lahko takoj pričeli z uporabo.

Tina Puncer, terapevtka soulworka, Reality shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si.

www.loving-wisdom.com